Năstase: Formula cu Boc candidat la Preşedinţie ar putea deveni "destul de valabilă"

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că formula candidaturii premierului Emil Boc la Preşedinţie "ar putea să devină destul de valabilă", în condiţiile în care impozitul forfetar va creşte numărul şomerilor, iar Băsescu a spus că nu va mai candida dacă şomajul trece de 10%.

14 afișări
Imaginea articolului Năstase: Formula cu Boc candidat la Preşedinţie ar putea deveni "destul de valabilă"

Năstase: Formula cu Boc candidat la Preşedinţie ar putea deveni "destul de valabilă"

Întrebat de jurnalişti, la Târgu Mureş, cum comentează informaţiile privind o eventuală numire a premierului Emil Boc drept candidat de "rezervă" al PDL pentru prezidenţiale, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Arian Năstase, a declarat că formula "ar putea să devină destul de valabilă".

"Eu am înţeles că domnul Boc a mers pe ideea impozitului forfetar, pentru a mări numărul de şomeri. În felul acesta, influenţează situaţia domnului Băsescu, care a spus că, dacă şomajul va fi mai mare de zece la sută, nu va mai candida. Ceea ce înseamnă că formula cu domnul Boc ar putea să devină destul de valabilă", a declarat Năstase.

Pe un ton ironic, Năstase a adăugat că, în aceste condiţii, i se pare că Boc face "un gest destul de neprietenos" faţă de Băsescu.

"Deci mi se pare un gest destul de neprietenos al domnului Boc faţă de domnul Băsescu, în condiţiile acestea", a spus Năstase.

Adrian Năstase se află la Târgu Mureş pentru a participa la şedinţa Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), unde este membru.

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că nu a luat o decizie privind candidatura la un nou mandat şi că el nu îi are adversari nici pe Mircea Geoană, nici pe Crin Antonescu, ci criza economică, iar decizia va fi luată în funcţie de derapajul acesteia, şomaj de peste 10% .

Citeşte şi:

Băsescu: Nu ştiu dacă sunt dispus să mai accept 5 ani de umilinţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici