Năstase, în plen: PDL vrea transformarea Curţii Constituţionale în anexă a Cotroceniului

Deputatul PSD Adrian Năstase i-a acuzat, luni, în plen, pe reprezentanţii PDL că vor să introducă, prin înşelătorie şi şmecherii succesive, continuarea procedurilor de numire a unui judecător la Curtea Constituţională şi a arătat că PSD va replica printr-o procedură de "gherilă parlamentară".

17 afișări
Imaginea articolului Năstase, în plen: PDL vrea transformarea Curţii Constituţionale în anexă a Cotroceniului

Năstase, în plen: PDL vrea transformarea Curţii Constituţionale în anexă a Cotroceniului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Năstase a spus că este de 20 de ani în Parlament şi nu a mai văzut o asemenea situaţie, considerând "absolut incredibil" ce se întâmplă. "Din acest moment, Parlamentul nu mai există. Ce aţi făcut din acest Parlament este inadmisibil şi dumneavoastră ca preşedinte de şedinţă aveţi o responsabilitate imensă", i-a spus Năstase lui Ioan Oltean, cel care a condus şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor.

El a arătat că Oltean a primit "nişte indicaţii" pentru a prelungi şedinţa cu pauze şi prin "şmecherii succesive", apreciind că PDL doreşte modificarea structurii Curţii Constituţionale pentru a deveni o "anexă la Palatul Cotroceni".

"Prin şmecherii succesive un Parlament nu poate să funcţioneze în acest mod şi, din acest moment, noi trebuie să începem o procedură de gherilă parlamentară pentru că în felul acesta nu putem să continuăm cu lipsa de procedură", a adăugat Adrian Năstase.

Năstase a făcut aceste precizări după patru ore de dispute, pauze şi vociferări între deputaţii PDL şi cei ai PSD şi PNL, pe tema numirii unui judecător la Curtea Constituţională.

După intervenţia lui Năstase, deputaţii au luat o nouă pauză de consultări de 30 de minute, la solicitarea PDL, programul de lucru al Camerei Deputaţilor fiind prelungit până la ora 24.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici