Năstase: Nu îmi mai doresc să fiu premier sau să candidez la Preşedinţie

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că nu îşi mai doreşte să fie premier şi nici să mai candideze la Preşedinţie, el referindu-se la o posibilă candidatură la preşedinţia PSD, fără însă să o anunţe explicit.

11 afișări
Imaginea articolului Năstase: Nu îmi mai doresc să fiu premier sau să candidez la Preşedinţie

Năstase: Nu îmi mai doresc să fiu premier sau să candidez la Preşedinţie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Năstase a spus că PSD se confruntă cu o problemă de direcţie, îndreptându-se pe un drum greşit.

"PSD are nevoie de o redefinire a direcţiilor politice, a fundamentelor ideologice şi de o mai bună reorganizare", a adăugat el.

Năstase a evitat să se pronunţe asupra unor posibile candidaturi la funcţia de preşedinte al PSD şi nici nu a răspuns tranşant dacă Mircea Geoană trebuie sau nu schimbat din funcţie.

"Eu nu am o problemă cu Mircea Geoană sau cu Cristi Diaconescu. Sunt cei pe care eu i-am adus în partid în urmă cu zece ani. Cred că acum, alături de cei mai tineri şi de o nouă generaţie pe care eu aş putea să o formez, este nevoie de o echipă care să regândească direcţia partidului", a spus el.

Întrebat dacă va candida sau nu la preşedinţia PSD, Năstase a evitat un răspuns tranşant.

El a spus că, dacă va avea convingerea că o candidatură a sa va avea o susţinere, dacă va avea sentimentul că se poate constitui o echipă credibilă, va accepta să facă parte din ea.

"Eu nu doresc să particip la o bătălie pentru o funcţie. Am în CV această funcţie de preşedinte al PSD. Dacă am sentimentul că se va crea o echipă, atunci voi participa la acest efort, inclusiv la funcţia de preşedinte. (...) Dar nu vreau să dau un răspuns tranşant", a afirmat el.

Năstase a avansat numele lui Victor Ponta şi al lui Cristian Diaconescu ca posibili membri ai acestei echipe, fără însă a preciza în ce poziţii îi vede.

Adrian Năstase a mai afirmat, tot în orizontul unei eventuale candidaturi, că nu mai îşi doreşte funcţia de premier, şi nici să candideze pentru Cotroceni peste cinci ani.

Pe de altă parte, el a evitat să răspundă tranşant dacă este oportună schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al PSD.

Numele lui Adrian Năstase este vehiculat pentru o eventuală candidatură la şefia PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici