Năstase: Propunerea PSD pentru secretar de stat la MJ, neanunţată de Predoiu

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că modul în care s-au făcut numirile pentru funcţiile de secretar de stat la Ministerul Justiţiei e "foarte ciudat", precizând că singura propunere transmisă de PSD premierului Boc nu a fost şi anunţată public de către ministrul Predoiu.

56 afișări
Imaginea articolului Năstase: Propunerea PSD pentru secretar de stat la MJ, neanunţată de Predoiu

Năstase: Propunerea PSD pentru secretar de stat la MJ, neanunţată de Predoiu (Imagine:Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a precizat că procedura de numire în funcţie a secretarilor de stat viza recomandarea din partea partidelor, ori, în cazul numirilor făcute la Ministerul Justiţiei, acest lucru nu a fost respectat.

"Felul în care s-au făcut numirile la Ministerul Justiţiei este foarte ciudat. Din ceea ce am întrebat eu la partid, procedura viza recomandări din partea partidelor pentru secretari de stat", a subliniat Năstase.

Întrebat dacă în cazul numirilor la Ministerul Justiţiei nu a fost aşa, Năstase a precizat: "Din câte ştiu eu, în cazul celor trei secretari de stat, nu a fost aşa".

"Singura propunere de secretar de stat din partea PSD care a fost tansmisă domnului Boc, tocmai aceea nu a fost anunţată ieri la conferinţa de presă. Mă întreb pe cine reprezintă de fapt domnul Predoiu în Guvernul PSD-PDL", a spus Năstase, care a refuzat să spună numele persoanei nominalizate de PSD.

Întrebat dacă, în consecinţă, nicio propunere din partea PSD pentru funcţia de secretar de stat la MJ nu a ajuns să fie şi anunţată, Năstase a răspuns: "Din câte ştiu eu nu, din cele trei. Este destul de ciudat. M-au sunat unii colegi, probabil vor fi unele explicaţii, probabil că eu nu sunt informat".

El a arătat, totodată, că Ministerul Justiţiei nu se confundă nici cu CSM, nici cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nici cu tribunalele, argumântând că la MJ există persoane care organizează Justiţia şi care creează condiţiile desfăşurării actului de Justiţie.

"Ministerul Justiţiei nu trebuie să fie apolitic. El face parte dintr-un Guvern politic, iar ideea asta cu ministru independent este o mare prostie", a subliniat Năstase.

El a adăugat că, în opinia sa, există doar doi-trei oameni în România care consideră că Monica Macovei a fost un ministru independent.

"Miniştrii independenţi, în general, şi judecătorii independenţi, în accepţiunea largă, în România, sunt doar cei care sunt membri sau simpatizanţi PDL şi sunt, eventual, anti-PSD", a adăugat Năstase.

El a precizat că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, un "liberal suspendat" din partid, şi-a făcut o echipă din procurori care s-au ocupat "eficient" de dosarele unor membri PSD.

"Aşa apare şi această poveste cu numirile, în care un ministru liberal suspendat (Cătălin Predoiu, n.r.), dar care rămâne liberal în continuare - foarte dur la adresa lui Morar pe vremea când era în Guvernul Tăriceanu, iar acum văd că îl simpatizează destul de tare pe Daniel Morar - reprezintă cumva Justiţia divină în România şi îşi face echipa luând nişte procurori care, din câte am înţeles, s-au ocupat destul de eficient de dosarele unor membri de la PSD - şi asta demonstrează că sunt independenţi", a comentat Năstase.

Alina Bica, anunţată secretar de stat la MJ, a instrumentat dosarul RAFO, în care omul de afaceri şi lider local PSD Corneliu Iacubov a fost achitat, ulterior, Parchetul ICCJ a contestat soluţia, constatând că judecătorul nu a ţinut cont de toate probele, dar şi că expertiza finanaciară a fost realizată cu încălcarea legii.

Năstase a adus în discuţie şi cazul secretarului de stat Rodica Constantinovici.

"Nu ştiu de cine a fost recomandată d-na Constantinovici, care a fost secretar de stat şi pe vremea Guvernului pe care l-am condus şi ştiu că, la un moment dat, se supărase pentru că nu a fost numită judecător şi şi-a dat demisia", a spus Năstase.

Procurorii Octavian Ojog şi Alina Bica, precum şi avocata Rodica Constantinovici au fost numiţi de premierul Emil Boc secretari de stat la Ministerul Justiţiei, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă a avut presiuni din anumite zone pentru desemnarea secretarilor de stat, Predoiu a spus: "Nu am avut presiuni de nicăieri şi de niciunde".

Ministrul a adăugat că a schimbat secretarii de stat din Ministerul Justiţiei pentru "a elimina orice fel de speculaţii".

Citeşte şi:

Trei secretari de stat la Ministerul Justiţiei, desemnaţi de Emil Boc

Predoiu: În maxim două săptămâni voi face propunerea în locul lui Morar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici