Năstase se teme că modificarea statutului ar putea duce la radierea PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, că există riscul ca unele propuneri de modificare a Statutului partidului să conţină elemente neconstituţionale care pot duce la radierea partidului.

25 afișări
Imaginea articolului Năstase se teme că modificarea statutului ar putea duce la radierea PSD

Năstase se teme că modificarea statutului ar putea duce la radierea PSD (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Năstase a spus, înaintea Comitetului Executiv Naţional, că propunerea ca alegerile pentru funcţiile de conducere naţionale să aibă loc pe liste are din ce în ce mai puţini susţinători în partid.

El a adăugat că, în aceste condiţii, există riscul ca propunerile respective să nu întrunească votul a două treimi din delegaţii la Congresul extraordinar de sâmbătă.

"Probabil că vom căuta o formulă consensuală care să nu pună probleme deosebite. Dacă nu există un acord mai larg, probabil că mâine (sâmbătă - n.r.) se va merge pentru alegerea organelor de conducere pe actualul Statut", a precizat Năstase.

El a menţionat că alte modificări ale Statutului pot fi luate în discuţie de organizaţiile judeţene după Congresul de sâmbătă, "în perspectiva unui viitor congres".

Năstase a afirmat că, în mod legal, modificările la Statut trebuie înregistrate la Tribunal în Registrul partidelor politice.

El a adăugat că, dacă aceste propuneri de modificare a Statutului, în special cele referitoare la modalitatea de alegere a funcţiilor de conducere, ar fi acceptate în Congres şi puse în aplicare imediat, ar exista riscul ca acestea să fie contestate ulterior pentru anumite "motive de neconstituţionalitate".

"În măsura în care ar fi într-adevăr neconstituţionale, ar exista riscul radierii partidului", a spus Năstase, dând exemplul afectării dreptului de a fi ales şi de a alege prin introducerea votului pe liste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici