Năstase: Susţin reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în viitorul Statut

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că susţine reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în viitorul Statut, opinând că aceasta a fost eliminată din considerente ce ţineau de persoana sa, dar acum este necesară asumarea de responsabilităţi de cât mai mulţi social-democraţi

29 afișări
Imaginea articolului Năstase: Susţin reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în viitorul Statut

Năstase: Susţin reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în viitorul Statut (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

"Eu cred că ar fi utilă reintroducerea acestei funcţii (preşedinte executiv, n.r.). Ea a fost eliminată intuitu personae (în considerarea unei anumite persoane, n.r.), ca să spun aşa, având în vedere o anumită persoană în perioada anterioară", a precizat Năstase.

El a arătat că argumentele de ordin personal pentru care s-a eliminat această funcţie nu mai există.

"Cred că trebuie reintrodusă, pentru că argumentele care, atunci, erau de ordin personal, nu mai există şi consider că în perioadele acestea de opoziţie este important să oferim posibilitatea de asumare de responsabilitate politică la nivelul unor funcţii de conducere pentru cât mai mulţi colegi", a adăugat Năstase.

Reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, desfiinţarea funcţiilor de vicepreşedinţi regionali prin modificarea modalităţii de alegere, precum şi schimbarea modului de alegere a secretarului general constituie posibile modificări ale Statului PSD, potrivit unor discuţii informale de săptămâna trecută din PSD.

Funcţia de preşedinte executiv al PSD a existat până în 2006. Ultimul ocupant al acestui post a fost Adrian Năstase. Acesta a demisionat, în martie 2006, din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce conducerea partidului şi liderii de organizaţii judeţene i-au retras sprijinul politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici