Năstase: Votul Camerei, o soluţie politică dată unui dosar politic

Fostul premier Adrian Năstase afirmă, pe blogul său, că votul Camerei Deputaţilor împotriva începerii urmării sale penale reprezintă "o soluţie politică dată unui dosar politic".

15 afișări
Imaginea articolului Năstase: Votul Camerei, o soluţie politică dată unui dosar politic

Năstase: Votul Camerei, o soluţie politică dată unui dosar politic (Imagine: Mediafax Foto)

El susţine că niciunul dintre acuzatorii săi nu doreste, de fapt, să se facă dreptate.

"Ei vor o condamnare politică, într-un caz politic, împotriva unui adversar politic", consideră Năstase, adăugând că "Justiţia" dorită de Traian Băsescu înseamnă "folosirea oricăror mijloace pentru distrugerea celui care i se opune", "iar pentru a-şi realiza proiectul, nimic nu e prea mult".

Adrian Năstase declară că Parlamentul nu putea acorda un verdict juridic şi nici nu a făcut asta.

"Constituţia actuală, bună sau rea, a impus Parlamentului să dea un aviz, iar prin vot s-a respectat cerinţa constituţională. Aceeaşi Constituţie - trebuie spus - în lumina căreia singurul care are imunitate absolută în România este actualul preşedinte, Traian Băsescu", scrie fostul premier.

Năstase susţine că, în cazul unui aviz favorabil începerii urmăririi penale, dosarul său nu ar fi ajuns la instanţă, urmând cursul justiţiei, ci ar fi ajuns înapoi la "procurorii lui Băsescu", unde "nu se poate vorbi despre justiţie".

"Adevărata justiţie nu cunoaşte partide şi nu deviază niciodată de la reguli. Adevărata justiţie nu judecă niciodata un caz de natură civilă pe teritoriul dreptului penal. Adevărata justiţie se face în sala de judecată, nu la televizor, în episoade periodice. Or, noi avem de-a face cu o «justiţie» disociată pe partide (dintre care unul singur e profund nevinovat şi de aceea a trebuit să dea un vot cu bilele «la vedere», pe comanda de la Cotroceni), cu dispreţul pentru reguli şi cu împărţirea dreptăţii pe treptele DNA, la ore de maximă audienţă", afirmă Năstase.

În opinia sa, este vorba strict despre un război politic, care continuă şi va continua, "pentru că Traian Băsescu nu poate trăi in normalitate, ci doar în conflict", în care antreneaza "şi falanga sa politică, PDL-ul".

"Dosarul a fost, de la bun inceput, construit ca o forma de presiune politică. Iar răspunsul colegilor din Camera Deputaţilor a fost, firesc, tot unul politic", conchide fostul prim-ministru.

Solicitările Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de avizare a începerii urmăririi penale în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea au fost respinse, miercuri, de Camera Deputaţilor. În cazul lui Adrian Năstase s-au înregistrat 120 de voturi "pentru", 150 de voturi "împotrivă", iar şase voturi au fost declarate nule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici