Neacşu: Poate fi un vot săptămâna viitoare în cazul Diniţă

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a declarat luni că un eventual vot în cazul solicitării arestării preventive a deputatului Ion Diniţă ar putea fi reluat săptămâna viitoare, admiţând faptul că unii colegi au ales să nu voteze, dar şi că Viorel Hrebenciuc nu ar mai avea calitatea de deputat.

113 afișări
Imaginea articolului Neacşu: Poate fi un vot săptămâna viitoare în cazul Diniţă

Neacşu: Poate fi un vot săptămâna viitoare în cazul Diniţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

”În prima parte a şedinţei (Camerei Deputaţilor, n.r.), din cele câteva voturi care au fost exprimate cu acel prilej, au fost prezenţi în sală inclusiv pentru alegerea vicepreşedintelui 257 de colegi, dacă nu mă înşel, adică suficienţi pentru a fi asigurat cvorumul de şedinţă. Adică au ales probabil să nu vină să voteze (...) Mai devreme sau mai târziu votul respectiv va fi dat (în cazul Diniţă, n.r.), lucrul ăsta este cât se poate de clar. Opinez că tergiversarea nu este pozitivă şi nu conferă o imagine favorabilă Parlamentului”, a spus Neacşu.

El a fost întrebat dacă va lua vreo măsură împotriva colegilor din PSD care au absentat de la şedinţa de plen în a doua parte a acesteia.

”Primul lucru pe care l-am făcut în momentul ăsta a fost să solicit listing-ul de vot. Urmează să merg în birou şi să văd care dintre colegii mei nu au mai fost prezenţi până la final”, a mai spus Neacşu.

Liderul deputaţilor PSD a evitat să precizeze dacă va cere sancţiuni pentru cei absenţi.

”Este o cerere care rămâne blocată în Parlament pentru moment. Eu opinez, săptămâna viitoare deja am convenit că avem şedinţă de Birou Permanent marţi şi analizăm şi celelălalt dosar care în momentul ăsta se află în analiză la Comisia juridică, şi probabil că vom relua săptămâna viitoare votul”, a mai declarat Neacşu.

El a menţionat că, din punctul său de vedere, nu va mai exista o şedinţă de plen până după primul tur de scrutin al prezidenţialelor.

În ceea ce priveşte situaţia lui Viorel Hrebenciuc, Neacşu a susţinut că acesta nu ar mai avea calitatea de deputat, iar în acest sens preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va transmite o adresă Ministerului Justiţiei.

”Se va trimite o adresă din partea preşedintelui Camerei ministrului Justiţiei, prin care este informat că începând de astăzi domnul deputat, fost deputat Viorel Hrebenciuc, nu mai face parte din Camera Deputaţilor”, a declarat Neacşu.

El a menţionat că în Monitorul Oficial nu se va publica adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, ci hotărârea privind vacantarea locului acestuia, care însă nu a fost adoptată luni.

Deputaţii nu au reuşit, luni, să se pronunţe prin vot asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, şedinţa de plen fiind suspendată din lipsă de cvorum, după ce preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat că erau prezenţi doar 152 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici