Negocieri PLUS-USR pentru europarlamentare. Cioloş propune trei locuri eligibile pentru PLUS

Liderul PLUS Dacian Cioloş a propus, în Comitetul Politic al USR, ca el să deschidă lista comună la europarlamentare, pe locurile 2 şi 3 să fie candidaţi de la USR, iar poziţiile 4 şi 5 să fie completate de candidaţii PLUS, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

274 afișări
Imaginea articolului Negocieri PLUS-USR pentru europarlamentare. Cioloş propune trei locuri eligibile pentru PLUS

Negocieri PLUS-USR pentru europarlamentare. Cioloş propune trei locuri eligibile pentru PLUS - surs

Pe locurile 6 şi 7 ar fi tot candidaţi de la USR, au precizat sursele citate. Locurile ar fi eligibile în funcţie de scorul obţinut la alegeri de alianţa USR-PLUS.

Varianta pentru lista comună a candidaţilor la alegerile europarlamentare, a alianţei USR ar fi următoare: Dacian Cioloş (PLUS), Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Ştefănuţă (USR) şi Dragoş Tudorache (PLUS). Lista comună încă nu a fost votată în şedinţa Comitetului Politic al USR, conform surselor citate.

USR mizează ca prin alianţa celor două partide să obţină şase locuri eligibile la europarlamentare.

Comitetul Politic al USR s-a reunit, sâmbătă, la un hotel din Capitală, pentru a lua o decizie în legătură cu o alianţă USR-PLUS pentru europarlamentare. Tot sâmbătă a avut loc şi o şedinţă a Consiliului Naţional al PLUS în vederea unei hotărâri asupra aceluiaşi subiect.

Deşi la ora 18.30 era programată o conferinţă de presă a liderului USR, Dan Barna, în care acesta să anunţe deciziile luate de partid, discuţiile s-au lungit, şedinţa fiind în desfăşurare la ora trasmiterii acestei ştiri.

Înainte să participe la şedinţa USR, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, precizând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că în prima parte a zilei a fost la şedinţa Consiliului Naţional al PLUS, pentru a discuta despre o alianţă a celor două formaţiuni pentru alegerile europarlamentare. Chestionat dacă din punctul său de vedere ar trebui sau nu Dacian Cioloş să deschidă lista pentru europarlamentare, Dan Barna a replicat: „În variantele pe care le avem acum în discuţie Dacian Cioloş deschide lista. Este pe poziţia 1 la PLUS şi, evident din combinarea celor două liste, probabil Dacian Cioloş va fi pe primul loc”.

Ulterior, participării la Comitetul Politic al USR, Cioloş a spus că va rămâne în Parlamentul European cât timp va fie nevoie, iar dacă va fi cazul, va candida pentru un nou mandat în anii următori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici