Negocierile USR cu fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, pentru liste comune la alegeri, finalizate până la sfârşitul lui ianuarie

Dan Barna a anunţat, sâmbătă, că discuţiile între USR şi MRÎ, fondată de Dacian Cioloş pentru o posibilă candidatură pe liste comune la europarlamentare, vor fi finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie, precizând că nu se pune probleme ca fostul premier să candideze pe listele USR.

814 afișări
Imaginea articolului Negocierile USR cu fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, pentru liste comune la alegeri, finalizate până la sfârşitul lui ianuarie

Negocierile USR cu fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, pentru liste comune la alegeri, finalizate până la sfârşitul lui ianuarie

"Urmărind calendarul, şi chiar am făcut o analiză care a pornit de 26 mai înapoi, ce înseamnă campania, ce înseamnă strângerea celor 200.000 de semnături, cu siguranţă va trebui să avem o decizie până la finalul lunii ianuarie", a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă, la finalul comitetului politic al USR de sâmbătă, în care a fost validată lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

Acesta a precizat că la şedinţa comitetului politic al USR a fost votată, cu peste 70%, susţinerea comisiei partidului care poartă discuţii cu Mişcarea România Împreună a fostului premier tehnocrat. Dan Barna a adăugat că nu se pune problema ca Dacian Cioloş să candideze pe listele USR

"E una dintre variantele dezbătute şi de noi în cadrul Comitetului Politic. Categoric există un larg consens s-a văzut şi la votul pentru menţinerea Comisiei. A fost un vot de peste 70% de susţinere a continuării activităţii comisiei şi a discuţiilor pentru a găsi cea mai bună variantă. Nu se pune problema ca Dacian Cioloş să participe pe listele USR. Subiectul de discuţie este acea alianţă care să genereze o listă comună la alegerile europarlamentare. Asta depinde de organele decizionale ale celor două partide. Aşteptăm ca şi România Împreună să devină vehicul politic şi vom vedea în momentul acela care este cea mai bună opţiune pe termen scurt şi pe termen lung", a explicat Barna, întrebat despre posibilitatea unei candidaturi a USR şi MRÎ, pe liste comune la alegerile europarlamentare.

Liderul USR a mai spus că, vineri, a avut loc o dezbatere despre extinderea partidului. Dacă acum USR a ajuns la 7.000 de membri şi 260 de filiale, formaţiunea îşi propune ca în anul următor să ajungă la 20.000 de membri şi 800 de filiale.

"Ieri (vineri - n.r.) am avut dezbaterea pe extindere. USR a crescut semnificativ. În momentul de faţă avem aproximativ 7.000 de membrii şi 260 de filiale şi acoperim practic 49,3% din populaţia ţării. USR este prezent oficial în jumătate de Românie, la doi ani de la intrarea în Parlament. Departamentul de extindere a fost condus de Cristian Ghinea care, probabil, neîntâmplător este şi pe primul loc în lista pentru europarlamentare. E cumva cred o recunoaştere a eforturilor pe care le-a făcut pentru partid. Dacă acum avem 7.000 de membri, ne propunem ca în următorul an să ajungem la 20.000 şi un număr de 800 de filiale. Avem nişte obiective de creştere foarte ambiţioase şi fiecare filială şi-a asumat aceste obiective", a conchis Barna.

Pe 29 noiembrie, USR a stabilit lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, aceasta fiind deschisă de Cristian Ghinea şi Clotilde Armand.

Lista candidaţilor USR cuprinde 43 de membri care vor reprezenta formaţiunea la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem electronic, on-line şi verificabil, a transmis partidul într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici