Negoiţă va propune şi miniştri nominalizaţi de Croitoru

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a declarat că Guvernul pe care îl va propune include şi miniştrii nominalizaţi de Lucian Croitoru şi are sprijinul PDL şi al parlamentarilor independenţi, dar nu şi al grupului minorităţilor, precizând că se va întâlni, duminică seara, cu liderul UDMR, Marko Bela.

14 afișări
Imaginea articolului Negoiţă va propune şi miniştri nominalizaţi de Croitoru

Negoiţă va propune şi miniştri nominalizaţi de Croitoru (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Surse oficiale au arătat însă că întâlnirea dintre Negoiţă şi Marko Bela ar urma să fie organizată luni dimineaţa.

El a cerut totodată electoratului PSD şi PNL că îi convingă pe parlamentarii celor două partide, la întâlniri în circumscripţii, să voteze Guvernul pe care îl va propune în Parlament.

"Dacă pe mine nici nu au dorit să mă vadă, probabil electoratul va avea mai mult succes", a spus Negoiţă.

El a arătat că Guvernul pe care îl propune include şi persoane nominalizate în Guvernul Croitoru şi nu a exclus că în Cabinet să fie propuşi şi "specialişti".

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, s-a întâlnit din nou, duminică, la sediul Guvernului, cu lideri PDL, grupul minorităţilor şi parlamentari independenţi, pentru discuţii privind formarea Cabinetului.

Întâlnirea de duminică a fost stabilită, vineri, cu minorităţile şi parlamentarii independenţi, după ce aceştia au solicitat detalii privind componenţa Cabinetului pe care Negoiţă îl va propune Parlamentului.

La negocierile convocate, vineri, s-au prezentat doar liderii PDL, precum şi reprezentanţi ai grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi.

După această întâlnire, Liviu Negoiţă a lansat o nouă invitaţie către PSD şi PNL la negocieri privind formarea Guvernului, precizând că nu renunţă la intenţia de a depune, luni, în Parlament lista noului Cabinet.

El a precizat că va forma un Guvern politic exclusiv PDL dacă celelalte partide nu doresc să înainteze nominalizări de miniştri.

Ulterior, premierul desemnat a anunţat că a convenit cu liderul UDMR, Marko Bela, pentru organizarea unei întâlniri în cursul zilei de duminică, urmând ca o eventuală altă întâlnire să aibă loc luni dimineaţa.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat pentru MEDIAFAX că social-democraţii acceptă să discute cu premierul-desemnat, Liviu Negoiţă, luni, la Parlament, alături de reprezentanţii grupurilor din majoritatea parlamentară.

La rândul său, liderul liberal Ludovic Orban, întrebat dacă PNL se va prezenta la negoicierile pentru formarea unui nou Guvern, condus de Liviu Negoiţă, a răspuns: "Din acest moment, nu mai avem cu cine să discutăm".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici