Nica: Lansarea lui Oprescu îl afectează pe Băsescu

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, luni, că intrarea în cursa prezidenţială a lui Sorin Oprescu îl afectează cel mai mult pe Traian Băsescu, el admiţând că, potrivit unor estimări, edilul Capitalei lua, până acum o săptămână, mai multe voturi de la Mircea Geoană.

23 afișări
Imaginea articolului Nica: Lansarea lui Oprescu îl afectează pe Băsescu

Nica: Lansarea lui Oprescu îl afectează pe Băsescu ( Imagine: Mediafax Foto)

Nica a afirmat, răspunzând unei întrebări, că intrarea în cursa prezidenţială a lui Sorin Oprescu nu afectează PSD, ci pe Traian Băsescu.

"Cei care ar fi dorit sau au văzut în Traian Băsescu o soluţie, dezamăgiţi de prestaţia acestuia, se vor duce către Sorin Oprescu", a argumentat el.

Întrebat de ce Oprescu va lua voturi de la bazinul electoral potenţial al lui Traian Băsescu, în condiţiile în care, potrivit unor proiecţii interne ale PSD, citate de Viorel Hrebenciuc, Oprescu lua de la Mircea Geoană şi Crin Antonescu mai mult decât ar fi luat de la Traian Băsescu, Nica a spus că această situaţie era valabilă înainte de săptămâna trecută.

"Între timp, faptul că a existat această acţiune în care Traian Băsescu, Boc şi PDL au pus interesele personale şi de campanie electorală mai presus de interesele românilor au produs mutaţii majore în opţiunea de vot a românilor", a explicat Nica.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a participat la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD din Cameră şi din Senat, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor referotoare la anunţul făcut de Oprescu privind candidatura la alegerile prezidenţiale.

El s-a rezumat să îi transmită acestuia "mult succes".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că "a eşuat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici