Nici Guvernul nu a primit încă vreo scrisoare a preşedintelui Băsescu pe tema CNSAS

Guvernul nu a primit vreo scrisoare din partea preşedintelui Traian Băsescu pe tema Legii CNSAS, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Marius Oprea, consilier al premierului, care a arătat că nu înţelege de ce scrisoarea ar fi fost trimisă cu doar o zi înainte ca tema să fie discutată de Executiv.

1 afișare
Imaginea articolului Nici Guvernul nu a primit încă vreo scrisoare a preşedintelui Băsescu pe tema CNSAS

Nici Guvernul nu a primit încă vreo scrisoare a preşedintelui Băsescu pe tema CNSAS

"Personal, nu am primit nicio scrisoare de la preşedinte şi nici din aparatul Guvernului nu mi-a semnalat cineva că a primit aşa ceva. Dacă a trimis-o marţi prin poşta militară, o primim vineri. Dar Traian Băsescu o trimite marţi, când ştie că şedinţa Guvernului în care noi discutăm ordonanţa e miercuri", a spus Oprea, care a lucrat la redactarea proiectului ordonanţei de urgenţă privind Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Senatul nu a primit de la Preşedinţie nicio scrisoare oficială pe tema legii CNSAS, deşi preşedintele susţine într-un interviu pentru France 24 că a trimis scrisori Guvernului şi Parlamentului.

Într-un interviu acordat, marţi, postului de televiziune France 24, preşedintele Traian Băsescu a precizat că, în cazul CNSAS, Curtea Constituţională a constatat că trebuie schimbat modul în care sunt luate deciziile.

"Eu nu am dreptul să comentez deciziile Curţii Constituţionale. În schimb, ceea ce pot eu să fac, şi deja am făcut, este să trimit scrisori, care au fost deja transmise Guvernului şi Parlamentului, prin care cer ca legea să fie adaptată exigenţelor Curţii Constituţionale. Aceasta este soluţia pentru ca procesul să continue, şi va continua", a adăugat Băsescu.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului a precizat că Parlamentul a primit că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea Legii CNSAS, care urmează să intre în procesul legislativ. Astfel, prima Cameră sesizată în acest caz este Camera Deputaţilor, iar apoi ordonanţa va intra în dezbaterea Senatului, în calitate de for decizional.

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă care permite Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii să îşi continue activitatea, după decizia Curţii Constituţionale prin care Legea CNSAS a fost considerată drept neconstituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici