Nici PC nu participă la întâlnirea cu Traian Băsescu, dar a lăsat un material

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, la Parlament, că a lăsat un material pentru întâlnirea lui Traian Băsescu cu patronatele, sindicatele şi partidele, precizând că nu rămâne la discuţii pentru că nu vrea să fie partenerul preşedintelui în procesul de sărăcire a populaţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Nici PC nu participă la întâlnirea cu Traian Băsescu, dar a lăsat un material

Preşedintele PC, Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am lăsat un material la secretariatul acestei comisii, nu dorim să fim partenerii preşedintelui în procesul de sărăcire a populaţiei. Am vrut să arătăm că există şi alternativă la planul antisocial pe care l-au propus Guvernul şi preşedintele Traian Băsescu", a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a menţionat că a avut disponibilitatea la dialog, dar, după ce au văzut Memoramdumul suplimentar de Înţelegere convenit de România cu FMI şi UE, conservatorii consideră că "dialogul este pe baze ireale, întrucât planul de încredere e un plan de neîncredere".

El a spus că este "un plan de neîncredere" în sensul că românii nu au certitudinea că odată aplicat acest plan nu vor exista măriri de taxe şi impozite.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc participă, marţi, la Parlament, la întâlnirea cu reprezentanţii Guvernului, partidelor, grupurilor parlamentare şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional.

Şi reprezentanţii PNL şi PSD au refuzat să participe la întâlnire.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică, după întâlnirea cu sindicatele, că a convenit cu liderii centralelor sindicale formarea unui grup de analiză.

"În ceea ce priveşte înţelegerile de astăzi (duminică - n.r.) cu sindicatele, ele vizează în primul rând o participare a tuturor la soluţionarea problemelor actuale şi de perspectivă ale României. Din acest motiv, am răspuns pozitiv solicitării sindicatelor de a se constitui un grup pe care-l putem numi oricum, un grup de analiză, la care să participe Guvern, sindicate, patronat, reprezentanţi ai partidelor parlamentare şi Preşedinţia României şi, împreună, în următoarele şase luni, să găsim soluţii pentru a cheltui mai bine şi mai eficient începând cu 1 ianuarie 2011", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici