Nici PPDD nu va semna o eventuală moţiune de cenzură

Liderilor senatorilor PPDD, Tudor Barbu, a anunţat, marţi, după întrevederea dintre premierul Victor Pontra şi grupurile acestei formaţiuni, că PPDD nu va semna o eventuală moţiune de cenzură iniţiată după angajarea răspunderii Guvernului pe Legea retrocedărilor.

327 afișări
Imaginea articolului Nici PPDD nu va semna o eventuală moţiune de cenzură

Nici PPDD nu va semna o eventuală moţiune de cenzură (Imagine: Bogdan maran/Mediafax foto)

"Vom avea o poziţie specială. Vom refuza semnarea unei eventuale moţiuni de cenzură inişţiată fie de UDMR, fie de PDL, cum e mai probabil (...) Am decis să nu semnăm, pentru că nu ne putem opune unui document care vine să rezolve o mare parte din probleme, dar nici să lăudăm un Cabinet susţinut în Parlament de cei care au dat legile retorcedării în aceşti 23 de ani, care au dus România într-o pagubă uriaşă", a spus Barbu.

El a spus că parlamentarii PPDD vor fi prezenţi în sala de plen la angajarea răspunderii, participând la dialog, dar nu vor putea să laude Cabinetul Ponta pentru acest proiect legislativ.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după întrevederea cu premierul Victor Ponta, că Uniunea a decis, prin vot, să nu semneze o moţiune de cenzură dacă aceasta va fi făcută ca urmare a angajării răspunderii Guvernului asupra legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că PDL a avut discuţii cu reprezentanţi ai UDMR şi ai PPDD pentru depunerea unei moţiuni de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietăţilor, aceste discuţii urmând să continue.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că PDL va încerca să depună o moţiune de cenzură în legătură cu Legea despăgubirilor dacă toate partidele de opoziţie vor agrea acest lucru, menţionând că este vorba despre "o decizie în lucru".

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici