Niciun cuvânt din partea Regelui Spaniei? Cum a decurs întâlnirea dintre premierul Dăncilă şi suveranul spaniol

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, la Palatul Zarzuela, cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, despre relaţiile "excelente" între cele două ţări, pe plan politic, economic şi la nivel uman, având în vedere buna integrare în societatea spaniolă a celor peste un milion de români, anunţă Guvernul.

3807 afișări
Imaginea articolului Niciun cuvânt din partea Regelui Spaniei? Cum a decurs întâlnirea dintre premierul Dăncilă şi suveranul spaniol

Foto: Gov.ro

"Premierul român şi Majestatea Sa au evocat relaţia privilegiată dintre cele două ţări poziţionate geografic la extremele continentului european. Totodată, au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor între România şi Regatul Spaniei la nivel politic şi sectorial, cu precădere cel economic, cât şi la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. Prim-ministrul României a menţionat, de asemenea, că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetăţenilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii", se arată într-un comunicat al Guvernului României remis, joi, MEDIAFAX.

Cei doi au abordat şi subiectul preluării preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră, la începutul anului viitor, iar în acest context, premierul Dăncilă a subliniat importanţa aprofundării relaţiei României cu Spania.

"Şeful Executivului a subliniat oportunitatea aprofundării colaborării dintre România şi Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeană, pentru statele membre şi pentru cetăţeni. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că obiectivul major al României pentru viitorul Europei este unitatea şi coeziunea proiectului european, ţara noastră dorindu-şi o Europă construită în baza principiilor şi valorilor fundamentale, generatoare de prosperitate, securitate şi stabilitate", potrivit sursei citate.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Majestatea Sa Felipe al VI-lea au discutat şi despre subiecte de interes pe agenda politică internaţională.

Comunicatul nu menţionează însă ce cuvinte i-a adresat suveranul Spaniei prim-ministrului României. 

Imagini cu întâlnirea celor doi apar şi pe site-ul oficial al Casei Regale spaniol, anunţă agenţia de ştiri EFE. Dăncilă a fost primită în Sala de Audienţe a Palatului Zarzuela, la reuniune au mai participat şi vicepremierul, Paul Stănescu, şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, alături de ambasadorii celor două ţări.

Anterior întrevederii cu Regele Felipe al VI-lea, Dăncilă a semnat, la întâlnirea de la Madrid cu omologul spaniol Pedro Sanchez, două memorandumuri care permit elaborarea de proiecte comune în domeniul apărării şi cel al modernizării administraţiei publice, informează Guvernul român într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici