Nicoale Ciucă: Guvernul va aproba pachetul social şi formularul digital de intrare în ţară

Guvernul aprobă în şedinţa de miercuri pachetul social în beneficiul pensionarilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, precum şi formularul digital de intrare în ţară, a anunţat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei.

1244 afișări
Imaginea articolului Nicoale Ciucă: Guvernul va aproba pachetul social şi formularul digital de intrare în ţară

Nicoale Ciucă: Guvernul va aproba pachetul social şi formularul digital de intrare în ţară

Punctul de pensie va fi majorat cu 10% începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei la 1.586 lei.

Indemnizaţia socială pentru pensionari creşte cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând cu 2022. Creşte alocaţia pentru copii la 600 de lei pentru copii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi. Alocaţia creşte la 243 de lei pentru copiii de 2 - 18 ani, şi pentru cei ce urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

În mod excepţional se instituie o indemizaţie suplimentară pentru perssoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri, care se acordă o singură dată, anul viitor, în ianuarie.

Guvernul va aproba şi formularul digital de intrare în ţară, din 20 decembrie, care va trebui completat de toate persoanele care vin în România. Formularul va eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei, în contextul epidemiei de coronavirus. Documentul poate fi completat electronic accesând siteul plf.gov.ro, a precizat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici