Nicolae Bacalbaşa: Referendumul, ghicitoare de nerezolvat pentru o parte din populaţie

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a declarat, luni, la Parlament, că referendumul pentru familie a fost „un fel de ghicitoare de nerezolvat” pentru unii alegători şi că problema familiei face parte din problemele „înfricoşătoare” cu care se confruntă omenirea.

1902 afișări
Imaginea articolului Nicolae Bacalbaşa: Referendumul, ghicitoare de nerezolvat pentru o parte din populaţie

Nicolae Bacalbaşa: Referendumul a fost o ghicitoare de nerezolvat pentru o parte din populaţie

„Această iniţiativă a fost iniţiativa unui grup larg de cetăţeni neînregimentaţi politic şi sprijiniţi de Biserica Ortodoxă Română şi din câte am înţeles şi de alte culte, în care sprijinul de partid a fost întrucâtva lăsat în urmă”, a spus, luni, la Parlament, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, despre referendumul pentru familie.

Întrebat ce înseamnă faptul că nu a atins cvorumul pentru validare, deputatul social-democrat a răspuns: „Ce denotă acest lucru? Denotă mai multe elemente. Pe de-o parte că oamenii nu au înţelegerea formelor abstracte de formulare cum a fost formulat buletinul conform unei legi care nu permitea o altă formă, ceea ce pentru o parte din populaţie, cu un nivel de educaţie administrativă şi juridică elementară a fost un fel de ghicitoare de nerezolvat”.

Bacalbaşa a pus tema familiei printre schimbările cu o dinamică „aproape înfricoşătoare” din lume.

„Eu cred că a fost un exerciţiu democratic care ne-a făcut pe toţi să ne gândim la o problemă extrem de importantă, şi anume la semnificaţia familiei în ceea ce se numeşte încă stat. Sigur că răspunsul poate fi diferit, dar ce trebuie subliniat de la bun început că acest referendum nu a privit nici sexualitatea, nici politica, a privit o problemă fundamentală a societăţii a cărei abordare sigur că poate fi extrem de discutată, şi care a deschis ochii tuturor, până la urmă, că lumea se află în schimbări cu o dinamică aproape înfricoşătoare şi că trebuie să fim pregătiţi pentru abordarea acestor schimbări. În momentul în care cineva plăteşte aproape un miliard de dolari ca să vină africanii şi arabii peste Europa, iată un element de schimbare îngrijorătoare ca să nu spunem înfricoşătoare, dezvoltarea tehnologiei, poluarea, sunt multe aspecte cu aspecte extrem de rapidă care contrinuie la acest epitet înfricoşător. Problema familiei este doar una din numeroasele probleme cu care se confruntă nu numai România, ci omenirea”, a declarat deputatul PSD.

URMAREA ARTICOLULUI ÎN PAGINA 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici