Nicolae Ciucă a primit Ordinul eparhial „Crucea Bucovinei” la Voroneţ

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a primit, la Mănăstirea Voroneţ, din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, cea mai înaltă distincţie a eparhiei, Ordinul „Crucea Bucovinei”.

596 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă a primit Ordinul eparhial „Crucea Bucovinei” la Voroneţ

Foto: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Nicolae Ciucă a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, cea mai înaltă distincţie a eparhiei, Ordinul „Crucea Bucovinei”, înmânată de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul.

„Ne exprimăm bucuria şi onoarea de a ne fi astăzi oaspeţi. Vă transmitem bun venit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor, ne rugăm lui Dumnezeu ca şederea dumneavoastră aici să fie una care să vă ajute la cele dinlăuntru, astfel încât revenind la îndatoririle dumneavoastră să aveţi mai multă putere şi mai multă lumină de unde decât de sus, de la Domnul, care să ne îndrepte spre cele bune. Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut, şi în calitate de premier, şi în calitatea pe care o veţi acum, pentru toţi românii. În chip deosebit vă mulţumim pentru ajutorul, susţinerea pe care aţi arătat-o dintotdeauna Bisericii Ortodoxe Române, şi în chip special Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. În semn de preţuire şi de recunoştinţă avem plăcerea şi onoarea de a vă oferi din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic cea mai înaltă distincţie a eparhiei noastre, Crucea Bucovinei”, a spus, potrivit Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Damaschin Dorneanul.

Nicolae Ciucă s-a arătat surprins.

„Chiar nu mă aşteptam. N-am făcut altceva decât să ajut atât cât de mult am putut. Am considerat că prin ceea ce facem pentru Biserica Română nu facem nimic altceva decât să continuăm să clădim şi să susţinem unul din stâlpii de bază ai naţiunii române. Şi aşa cum a prezentat maica stareţă aici, tot ceea ce s-a întâmplat, de la decizia de a construi această mănăstire până astăzi, şi noi ne bucurăm şi ne mândrim că, iată, avem monumente unicat în lume, tot la fel cred că trebuie ca fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare, dacă nu spre construire pentru generaţiile care vin”, a afirmat liderul PNL.

Fostul premier a vizitat vineri Mănăstirea Voroneţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici