Nicolae Ciucă, despre gestionarea problemei refugiaţilor: „România a strălucit”

„România a strălucit”, a spus premierul Nicolae Ciucă despre gestionarea problemei refugiaţilor din Ucraina şi a criticat Rusia: „Războiul a revenit în prim-planul istoriei Europei, iar dreptul internaţional a fost pus între paranteze”.

232 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă, despre gestionarea problemei refugiaţilor: „România a strălucit”

„Războiul a revenit în prim-planul istoriei Europei, iar dreptul internaţional a fost pus între paranteze odată cu agresiunea declanşată de către Rusia pentru invadarea Ucrainei, absolut neprovocat, nejustificat şi ilegal, încălcând normele internaţionale şi lumea bazată pe reguli, o agresiune inacceptabilă soldată cu suferinţe enorme, cu valuri de refugiaţi care au depăşit 2,5 milioane de persoane, cu distrugeri de locuinţe, spitale, maternităţi, grăduiniţe şi şcoli”, a spus Nicolae Ciucă la un eveniment organizat de Aspen Institute.

El afimă că „adevărate crime împotriva umanităţii, crime de război, caracterizează această acţiune a Rusiei”.

„Criza actuală a refugiaţilor ucraineni a demonstrat un comportament solidar. Şi în România oamenii obişnuiţi s-au alăturat organizaţiilor neguvernamentale, celor relogioase, administraţiilor publice locale şi instituţiilor guvernamentale pentru a ajuta, a hrăni, a găzdui şi transporta pe cei aflaţi în nevoie. România a avut jumătate de milion de refugiaţi ucraineni pe teritoriul său. Mai adăugăm câteva zeci de mii de resortisanţi ai altor state prinşi în războiul din Ucraina care ne-au traversat ţara şi au avut nevoie de ajutor pentru a ajunge în statele de origine. România a acordat sprijin tuturor. A fost un moment în care România a fost recunoscută de către toţi liderii lumii. A fost un moment în care aş putea spune fără teama de a greşi că România a strălucit şi, pornind de la acest moment, cred că este nevoie să demonstrăm în continuare că putem să strălucim”, a adăugat premierul.

Ciucă a precizat că România a investit 3,4 milioane de euro în ajutor umanitar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici