Nicolae Ciucă, după decesul lui Eugen Simion: Cultura românească este astăzi în doliu

Cultura românească este astăzi în doliu, spune premierul Nicolae Ciucă, după ce academicianul Eugen Simion a decedat, marţi, la vârsta de 89 de ani.

659 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă, după decesul lui Eugen Simion: Cultura românească este astăzi în doliu

„Cultura românească este astăzi în doliu pentru Eugen Simion, remarcabil istoric literar, academician şi un reper al societăţii româneşti”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Eugen Simion a fost preşedinte al Academiei Române în perioada 1998-2006.

„Excepţionalul profesor Simion a reprezentat un element de echilibru pentru cultura contemporană şi sursă de inspiraţie pentru oamenii de litere. Eugen Simion rămâne filologul de vocaţie, care a transformat dragostea pentru limba şi literatura română în esenţă a vieţii şi rostului său în această lume. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, mai spune Ciucă.

Eugen Simion a fost un critic şi istoric literar, editor, eseist, profesor universitar şi era membru titular al Academiei Române. De altfel, el a condus în calitate de preşedinte Academia Română în perioada 1998 - 2006. S-a născut în Chiojdeanca, judeţul Prahova, şi s-a stins la Spitalul elias, unde era internat din cauza unor probleme medicale. Academicianul avea 89 de ani, împliniţi în 25 mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici