Nicolae Mischie poate candida la parlamentare

Nicolae Mischie poate să candideze la alegerile din 30 noiembrie, după ce Tribunalul Gorj a admis, luni, contestaţia depusă de el cu privire la decizia Biroului Electoral Judeţean prin care i se respingea candidatura pe listele Partidului Socialist Român, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

12 afișări
Imaginea articolului Nicolae Mischie poate candida la parlamentare

Nicolae Mischie poate candida la parlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa admite contestaţia lui Mischie, modifică decizia Biroului Electoral Judeţean şi obligă BEJ Gorj să înregistreze candidatura acestuia.

Biroul Electoral Judeţean Gorj are dreptul să conteste decizia luată de instanţă.

Vicepreşedintele BEJ Gorj, judecătorul Cristina Celea, a declarat că Biroul Electoral Judeţean a atacat deja cu recurs decizia instanţei, procesul urmând să se judece în continuare la Curtea de Apel Craiova.

"Noi sperăm ca procesul să intre cât mai repede pe rol pentru că miercuri trebuie să definitivăm listele.

În mod normal, sentinţa trebuia pronunţată în acest caz în 48 de ore, conform legislaţiei în vigoare, dar, fiind zilele de sâmbătă şi duminică la mijloc, de abia acum (n.r.-luni după-amiază) s-a redactat hotărârea prin care suntem obligaţi să înregistrăm candidatura domnului Mischie", a spus Celea.

La rândul său, Nicolae Mischie consideră o "chestiune ruşinoasă" faptul că BEJ a contestat decizia instanţei.

"Dacă ei consideră că nu s-au făcut destul de râs prin respingerea candidaturii, nu au decât să conteste unde vor. Faptul că mi-a fost admisă contestaţia mea este dovada certă că mai avem şi magistraţi deştepţi prin Gorj. Este o chestiune ruşinoasă dacă cei din BEJ se complac într-o asemenea mocirlă şi continuă procesul. De-aia îşi dau oamenii foc pe scările Tribunalului, pentru că sunt unii care terfelesc orice principiu de drept", a spus Mischie, care s-a aflat, luni, la Curtea de Apel Timişoara, unde are pe rol procesul de corupţie în care a fost condamnat de Tribunalul Gorj la patru ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri de circa 500.000 de lei.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a respins, miercuri, candidatura lui Nicolae Mischie într-un colegiu din Târgu-Jiu, din partea Partidului Socialist Român (PSR), pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici