Nicolae Robu: Cer Guvernului să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, face apel către Guvern "să îşi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara", susţinând că oraşul nu primeşte bani, în timp ce în alte localităţi "se găsesc bani pentru tot felul de obiective, mai mult sau mai puţin importante".

211 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu: Cer Guvernului să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara

Nicolae Robu (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Primarul Nicolae Robu (PNL) susţine, într-un comunicat transmis, joi, că oraşul are o listă de investiţii importante, însă Guvernul nu îl sprijină cu bani.

"Cer Guvernului să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara! Este inadmisibil ca, în timp ce pentru o mulţime de oraşe sau municipii, se găsesc bani pentru tot felul de obiective -mai mult sau mai puţin importante-, municipiului Timişoara, cel mai mare contributor la bugetul de stat după Bucureşti, să nu-i revină din acest buget nimic! Ba mai mult, s-a făcut să nu-i revină nimic nici măcar din fondurile europene redistribuite recent! Nu merită, oare: Centura de Sud, Centura de Est, racordul la autostrada spre Arad, sitalul regional, sitalul de cpii, Liceul Lenau, Liceul Loga sau Liceul Calderon să fie finanţate imediat, prioritar?”, a spus Nicolae Robu.

Edilul a adăugat că există promisiuni că Timişoara va primi bani pentru obiectivele principale de investiţii, dar că oraşul are nevoie de finanţare “acum”.

"Ni se tot vântură în ultima vreme - doar suntem în prag de campanie electorală, nu? - poveşti că obiectivele noastre vor fi finanţate din fondurile europene 2014-2020. În primul rând, noi vrem finanţare acum. În al doilea rând, finanţarea din fonduri europene nu se poate face prin aprobarea pur şi simplu a cuiva - nici dacă acel cineva ar fi preşedinte intergalactic-, ci pe bază de proiecte, jurizate după reguli clare şi într-o cronologie care poate aduce bani efectiv abia la finele lui 2015, în cel mai fericit caz, dar cel mai probabil prin 2016”, a mai spus Robu.

Timişoara a primit, anul trecut, de la Guvern, doar cinci milioane de lei, pentru începerea lucrărilor la un corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”. Deoarece documentaţia nu a fost finalizată până la sfârşitul anului, banii alocaţi de Guvern au fost pierduţi.

Construirea centurilor de sud şi de est ale municipiului Timişoara, racordul la Autostrada Arad-Timişoara, precum şi reabilitarea unor clădiri ale unor licee din municipiu s-au regăsit printre promisiunile electorale ale lui Nicolae Robu, în timpul campaniei din 2012, atunci când a câştigat fotoliul de primar. Aceste obiective nu au primit, însă, finanţare, până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici