Nicolăescu: PNL este împotriva autonomiei teritoriale, iar Băsescu divizează maghiarii

Vicepreşedintele liberal Eugen Nicolăescu, susţine că PNL nu poate fi de acord cu dezideratul privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi îl acuză pe Traian Băsescu că divizează electoratul maghiar sprijinind Uniunea Civică Maghiară.

2 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: PNL este împotriva autonomiei teritoriale, iar Băsescu divizează maghiarii

Nicolăescu: PNL este împotriva autonomiei teritoriale, iar Băsescu divizează maghiarii

Nicolăescu a fost întrebat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, de ziarişti, despre părerea PNL legată de doleanţele privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

“Vreau să vă răspund foarte simplu. Asta este politica. UDMR face o politică să-şi menţină electoratul, să-şi menţină anumite tradiţii politice în această zonă şi cu asta probabil se gândeşte că va avea mai multă influenţă asupra electoratului maghiar, care se pare că în ultima vreme are anumite deviaţii”, a spus vicepreşedintele PNL.

El a adăugat că electoratul maghiar este sprijinit în acest sens şi de Traian Băsescu, care, din câte ştie Nicolăescu, sprijină UCM.

“În loc să mergem către o privire europeană asupra problemei etnice, alţii, în speţă Băsescu, divizează electoratul maghiar. Este o prostie”, a afirmat Eugen Nicolăescu.

El a spus că PNL are o poziţie foarte simplă şi clară, europeană în această problemă. “Cetăţenii României, indiferent de etnie, sunt români, acum sunt cetăţeni europeni, şi problema se rezolvă în spirit european, în rest este politică”, a spus Nicolăescu.

El a adăugat că PNL nu are cum să fie de acord cu autonomia teritorială, deoarece, o astfel de problemă nu se pune în spirit european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici