Nicolas Schmit a fost ales candidatul social-democraţilor la şefia Comisiei Europene

  • Partidul Socialiştilor Europeni (PES) l-a ales pe Nicolas Schmit drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare, pe fondul îngrijorărilor legate de o creştere a extremei drepte.
  • Schmit se va confrunta cu Ursula von der Leyen pentru şefia Comisiei Europene.
704 afișări
Imaginea articolului Nicolas Schmit a fost ales candidatul social-democraţilor la şefia Comisiei Europene

Nicolae Schmit este în prezent comisar european pentru locuri de muncă şi protecţie socială. Politicianul luxemburghez, în vârstă de 70 de ani, a condus necontestat cursa internă, fiind singurul nume propus, informează Euronews.

"Nu vom permite ca Europa să ia calea austerităţii şi a represiunii sociale, aşa cum a făcut-o în timpul crizei financiare. Acesta este argumentul principal, acesta este motivul pentru care vrem să câştigăm aceste alegeri, împreună, în toate cele 27 de state membre", a declarat Schmit în faţa audienţei de la La Nuvola, la periferia Romei.

"Vreau ca alegătorii să ştie că social-democraţii vor continua să lupte pentru toţi cetăţenii şi că îşi vor respecta angajamentele şi promisiunile."

Drept urmare, Schmit se va confrunta cu Ursula von der Leyen, candidatul principal al Partidului Popular European (PPE), de centru-dreapta, pentru şefia Comisiei Europene.

La Congresul PES de la Roma a participat şi premierul României, Marcel Ciolacu. Partidul Social Democrat face parte din familia PES.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici