Nicuşor Dan: Curtea de Apel a anulat raportul ANI. Imaginea Municipalităţii a fost afectată

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat azi raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care reţinea că aş fi incompatibil şi în conflict de interese”, anunţă Nicuşor Dan. El apreciază că „imaginea Municipalităţii a fost afectată”.

113 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Curtea de Apel a anulat raportul ANI. Imaginea Municipalităţii a fost afectată

Nicuşor Dan, Facebook

„Curtea de Apel Bucureşti a anulat azi raportul Agenţiei Naţionale de Integritate care reţinea că aş fi incompatibil şi în conflict de interese. Instituţiile de control trebuie să controleze, dar să fie echilibrate în evaluări. Faptul că o instituţie a statului a spus că primarul Bucureştiului e incompatibil şi în conflict de interese e o chestiune pe care partenerii externi ai Municipalităţii o iau foarte în serios. Imaginea Municipalităţii a fost afectată”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul, Prefectura şi Curtea de Conturi în luna februarie privind situaţia de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar fi aflat primarului Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan. Într-un comunicat, ANI transmitea că în perioada mandatului de primar general, Nicuşor Dan ar fi deţinut şi alte funcţii de conducere în patru instituţii sau servicii, fără mandat de reprezentare, încălcând astfel legea privind incompatibilităţile. Nicuşor Dan ar fi deţinut funcţii simultan în Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administraţia Străzilor Bucureşti, ALPAB şi Centrul Cultural Expo Arte.

„Admite excepţia tardivităţii formulării cererii adiţionale şi constată decăzut reclamantul din dreptul de a invoca noi motive de nelegalitate . Admite excepţia inadmisibilităţii exercitării controlului de legalitate asupra dispoziţiei din raportul de evaluare prin care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Respinge cererea de anulare cu privire la acest aspect ca inadmsibilă. Admite în parte cererea formulată de reclamantul Nicuşor Daniel Dan în contradictoriu cu parata Agenţia Naţională de Integritate. Anulează în parte raportul de evaluare nr.58231/G/II/23.12.2022 sub aspectul constatării existenţei stării de incompatibilitate şi conflictului de interese. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare; recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 21.09.2023, soluţia fiind pusa la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, potrivit minutei Curţii de Apel Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici