Nicuşor Dan, în căutare de resurse umane pentru USR : Oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea sunt cei pe care îi căutam

Liderul USR Nicuşor Dan a declarat că, după alegeri, formaţiunea va propune un premier tehnocrat, actualul prim-ministru fiind o variantă, şi a adăugat că USR caută oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu şi Cristian Ghinea, însă nu au existat discuţii politice, ci pe chestiuni profesionale.

2236 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, în căutare de resurse umane pentru USR : Oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea sunt cei pe care îi căutam

Nicuşor Dan, în căutare de resurse umane pentru USB : Oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea sunt cei pe care îi căutam (Imagine: Marian Ilie/Mediafax Foto)

"Ne dorim, dacă intrăm în Parlament, ca de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern, caz în care vom propune un premier tehnocrat şi Dacian Cioloş este una dintre opţiuni", a spus, luni, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USR a mai spus că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în guvern oameni cu competenţe din societatea civilă, lucru pe care premierii politici nu l-au făcut niciodată, iar în Guvernul Cioloş se întâmplă acest lucru.

În context, Dan a mai spus că membrii actualului guvern au uşile deschise pentru a se înscrie în partid, însă nu au numele pe liste garantate, ci vor trebui validate candidaturile în partid.

"Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR, nu au existat însă discuţii legate de acest tip de candidatură (la alegerile parlamentare – n.r.), au existat discuţii cu mai mulţi dintre ei pe chestiuni profesionale", a spus Dan.

Obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare este să obţină 10%, însă nu au fost stabilite încă listele pentru alegeri, decizia urmând să fie luată de organizaţii, care au autonomie locală, însă conducerea partidului are drept de veto, a spus Dan.

Preşedintele USR a mai spus că după ce se vor constitui filiale în toate judeţele va avea loc un nou congres, după cel de duminică, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii octombrie.

"A avut loc un congres de fuziune între Uniunea Salvaţi România, Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea. (...) La congres s-a făcut o situaţie a extinderii acestui partid la nivel naţional. Există grupuri de lucru în marea majoritate a judeţelor din România, estimăm că în perioada 1-15 septembrie vom deschide 20-25 de filiale, iar, până la sfârşitul lunii septembrie, vom deschide filiale în toate judeţele din România. La Congres a fost aleasă o structură de conducere nouă faţă de cea precedentă: un preşedinte, cinci vicepreşedinţi şi în total 11 membri într-un Biroul Naţional", a mai spus Nicuşor Dan.

Primul congres al USR la care au fuzionat Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea Salvaţi România şi Uniunea pentru Codlea şi la care s-a discutat despre extinderea în teritoiu, a avut loc duminică, la Hotel Internaţional, cu uşile închise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici