„Noi, cei din linia-ntâi”: ce spun infanteriştii Vişan, Murg, Tălmăcean, Spânu şi Tinel Gheorghe despre programul lui Băsescu „Ploaia de stele”

Sunt prezenţi de două, trei, sau chiar patru ori pe săptămână în platourile televiziunilor de ştiri. Lăudaţi luni seara de Traian Băsescu, pedeliştii din liniile doi şi trei spun pentru gândul cât de greu le este să lupte de unii singuri în războiul mediatic şi cum au devenit protagoniştii unor gafe memorabile.

29 afișări
Imaginea articolului „Noi, cei din linia-ntâi”: ce spun infanteriştii Vişan, Murg, Tălmăcean, Spânu şi Tinel Gheorghe despre programul lui Băsescu „Ploaia de stele”

„Noi, cei din linia-ntâi”: ce spun infanteriştii Vişan, Murg, Tălmăcean, Spânu şi Tinel Gheorghe despre programul lui Băsescu „Ploaia de stele” (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

După o lungă perioadă în care au stat departe de televiziunile de ştiri, liderii PDL au fost trimişi de Traian Băsescu în lupta mediatică pe platourile TV. "Stelele partidului stau în tranşee, dar stau în aşa fel încât să nu îi atingă glonţul şi trimit la înaintare infanteria, să încaseze pentru ei" , a fost mesajul pe care şeful statului l-a transmis luni seara la întâlnirea cu parlamentarii democrat-liberali, făcând referire indirectă la prim-vicepreşedintele Adriean Videanu şi secretarul general Vasile Blaga. Practic, noua strategie pusă la cale de către pedelişti, după ce şeful statului şi-a exprimat nemulţumirea faţă de prestaţiile televizate din ultimul an, va viza tocmai mediatizarea miniştrilor şi a celor din conducerea partidului, încercând să fie şterse, totodată, gafele televizate ale abonaţilor la talk-showuri.

Cum au reuşit să se descurce fără sprijin de la vârf cei câţiva reprezentanţi din liniile secundare ale PDL? "E foarte greu. Nu oricine poate să facă asta", spune deputatul Gelu Vişan , unul dintre personajele de casă ale televiziunilor de ştiri. "Îţi trebuie câte opt, zece, douăsprezece ore doar pentru documentare, doar pentru a înţelege temele de dezbatere. Când m-am pregătit pentru a discuta despre problema pensiilor militarilor, mi-au luat 12 ore doar ca să înţeleg cum s-a ajuns în situaţia asta", explică Vişan, precizând că efortul este cu atât mai mare cu cât atmosfera din platou nu este una confortabilă puterii: "Se vede cu ochiul liber care este obiectivitatea moderatorilor". Totuşi, crede deputatul democrat-liberal, prezenţa la TV este obligatorie: "Trebuie să calmăm oamenii, să le explicăm care e situaţia. Pentru că e şi ăsta un paradox: măsurile sunt bune, dar lumea ne atacă la nivel de imagine".

Citeşte mai multe despre programul "Ploaia de stele" al lui Băsescu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici