Noi tensiuni în coaliţie. Chichirău, despre Cîţu: Ar trebui să fie mai moderat. Are o poziţie agresivă faţă de Drulă

Florin Cîţu ar trebui să fie mai moderat în comentarii, spune deputatul USR PLUS Cosette Chichirău, după ce premierul a afirmat că de la Ministerul Transporturilor trebuie să ia bani, nu să dea: „Mi se pare că are o poziţie puţin agresivă”.

4026 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni în coaliţie. Chichirău, despre Cîţu: Ar trebui să fie mai moderat. Are o poziţie agresivă faţă de Drulă

Noi tensiuni în coaliţie. Chichirău, despre Cîţu: Ar trebui să fie mai moderat. Are o poziţie agresivă faţă de Drulă

„Aşteptările noastre sunt ca priorităţile României să fie luate în considerare şi nu culoarea politică a miniştrilor. Noi credem că Guvernul lucrează pentru toată ţara, ar trebui să lucreze ca o echipă. Indiferent de alegerile interne din PNL, ar trebui ca priorităţile României să fie pe primul loc”, declară la RFI Cosette Chichirău..

Ea apreciază că suma propusă pentru Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară este insuficientă.

„La Transporturi avem nevoie de cel puţin două miliarde de lei la rectificare, pentru ca CFR să mai poată să funcţioneze. După zeci de ani de subfinanţare, vedem că liniile ferate sunt degradate foarte grav, aşa că nu putem să începem să reparăm infrastructura feroviară şi rutieră fără investiţii. Or suma propusă momentan era doar de 320 de milioane la Transporturi. Asta este o sumă cu care Ministerul Transporturilor nu poate funcţiona”, adaugă Chichirău.

Premierul Florin Cîţu a declarat că ar trebui nu să dea bani în plus, ci mai degrabă să ia de la Ministerul Transporturilor, din cauza execuţiei bugetare slabe de la instituţia condusă de Cătălin Drulă.

Cosette Chichirău consideră că şeful Guvernului are o poziţie agresivă.

„Mi se pare puţin agresivă. În primul rând, nu poţi să obţii bani de la afaceri în care nu investeşti, adică cum ar putea să facă CFR profit sau TAROM, dacă nu se fac investiţii? În al doilea rând, cred că premierul ar trebui să aprecieze activitatea de la Ministerul Transporturilor, unde foarte multe proiecte au fost deblocate (...), premierul ar trebui să fie mai moderat în comentarii”, conchide Cosette Chichirău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici