Noile tramvaie din Capitală. Firea pune la îndoială sinceritatea lui Nicuşor Dan în privinţa fondurilor europene

  • Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că actualul primar Nicuşor Dan minte atunci când anunţă că noile tramvaie vor fi plătite cu fonduri europene.
  • De asemenea, reprezentantul PSD consideră că justificarea legată de majorarea preţului pentru întregul contract este ilegală.
119 afișări
Imaginea articolului Noile tramvaie din Capitală. Firea pune la îndoială sinceritatea lui Nicuşor Dan în privinţa fondurilor europene

Firea susţine că primarul Dan minte când anunţă că noile tramvaie vor fi plătite cu fonduri europene

Mesajul Gabrielei Firea a fost transmis pe Facebook şi vizează contractul pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie noi. Fostul primar susţine că majorarea valorii întregului contract nu are o justificare corectă.

„A negociat cu furnizorul care cere majorarea preţului, justificarea fiind pandemia. Ilegal! Noua valoare a contractului, conform declaraţiei lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult faţă de valoarea iniţială de 840 milioane lei. Mă întreb dacă toate licitaţiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate şi se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?”, scrie în mesajul Gabrielei Firea.

Fostul primar general susţine că majorarea va fi plătită din banii Primăriei, şi nu din fonduri europene, aşa cum susţine primarul Nicuşor Dan.

„NIMICuşor minte şi când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene. Poate cele 840 milioane lei, obţinute de mine şi de echipa mea pentru acest contract. Restul, majorarea negociată de el, va fi acoperit din banii bucureştenilor. Aştept cu interes şi opinia Comisiei Europene pe acest subiect…OK, majorăm preţul, dar a obţinut Plicuşor vreun avantaj pentru bucureşteni în urma negocierii? Vin mai repede tramvaiele? Nu, nu vin! Termenul de livrare al prototipului este tot de 15 luni, deci august 2022, abia după începe livrarea efectivă a tramvaielor”, mai anunţă Firea.

Primăria Capitalei nu a răspuns acuzaţiilor lansate de fostul primar PSD, solicitare adresată de Mediafax.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici