Noul prefect al judeţului Vrancea este Raluca Dan

Noul prefect al judeţului Vrancea este Raluca Dan, care îl înlocuieşte pe fostul prefect Mircea Dragoş, numit în funcţie la propunerea preşedintelui PNL Vrancea, Nini Săpunaru, decizia acestei schimbări fiind luată în şedinţa de Guvern de joi.

564 afișări
Imaginea articolului Noul prefect al judeţului Vrancea este Raluca Dan

Noul prefect al judeţului Vrancea este Raluca Dan (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că Raluca Dan este o femeie "extrem de capabilă", care se pricepe foarte bine la administraţie publică.

"Este un profesionist de primă mână în administraţie. A parcurs toate etapele în administraţie până să ajungă la calitatea de înalt funcţionar public, respectiv secretar al judeţului Vrancea. Este un om corect, onest şi foarte hotărât", a precizat Marian Oprişan.

Noul prefect a declarat că prioritatea sa va fi aplicarea legii, la nivelul tuturor instituţiilor publice deconcentrate.

"Este o demnitate care mă onorează şi căreia sper că îi voi face faţă. Atribuţiile prefectului sunt expres delimitate de lege, motiv pentru care voi face prioritate din aplicarea legii, la nivelul tuturor instituţiilor publice deconcentrate. Postul pe care îl ocup de azi (n.r. - joi) nu este obţinut în baza unui concurs, ci în baza unei recomandări date de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, lângă care am lucrat încă de când am terminat facultatea şi alături de care am învăţat administraţie şi m-am format profesional", a declarat prefectul Raluca Dan.

Potrivit unor surse guvernamentale, Raluca Dan va fi instalată în funcţia de prefect vineri sau, cel mai probabil, sâmbătă, înaintea manifestărilor dedicate împlinirii a 150 ani de la Unirea Principatelor Române.

Pînă în prezent, Raluca Dan a ocupat funcţia de secretar general al judeţului Vrancea, funcţie pe care o ocupă din data de 1 februarie 2007.

În perioada 2002 - 1 februarie 2007 Raluca Dan a fost directorul executiv al Direcţiei Relaţii Interne şi Internaţionale din Consiliul Judeţean.

În perioada 2001-2002, a fost directorul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, iar în perioada 1997-2001 a fost consilier juridic în cadrul aceleiaşi instituţii.

În perioada 1998-2000, a fost consilier juridic în regim de colaborare la Compania de Utilităţi Publice Focşani şi consilier parlamentar.

Raluca Dan este licenţiată în ştiinţe juridice, absolvind Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. În perioadele 2001-2002 şi 2003-2004 a urmat cursurile postuniversitare "Managementul Administraţiei Publice Locale" şi "Drept comunitar", ambele la Academia de Studii Economice, Bucureşti.

Citeşte şi:

Guvernul a decis înlocuirea mai multor prefecţi

Prefecţii, schimbaţi şi în 2009 după principiul mobilităţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici