„Nu în mandatul meu”. Numirea şefilor de parchete pusă pe „hold”

Soluţia desfiinţării SIIJ este un proiect de lege în procedură de urgenţă, cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, iar numirea în funcţiile de conducere la vârful parchetelor nu va avea loc în mandatul meu, spune ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode.

613 afișări
Imaginea articolului „Nu în mandatul meu”. Numirea şefilor de parchete pusă pe „hold”

„Nu în mandatul meu”. Numirea şefilor de parchete pusă pe „hold”

”Desfiinţarea SIIJ rămâne o prioritate, ne-am asumat acest lucru în programul de guvernare şi e o condiţie esenţială pentru ridicarea MCV. Soluţia o ştim cu toţii. Doar cine nu vrea nu o vede. Soluţia este un proiect solid care să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, care să fie dezbătut de urgenţă în Parlament şi care să conţină consensul unei majorităţi parlamentare”, spune Lucian Bode.

El afirmă că numirea în funcţii de conducere la vârful parchetelor nu va avea lor în timpul mandatului său, care este unul interimar, de maximum 45 de zile.

„Am solicitat specialiştilor din Ministerul Justiţiei un punct de vedere şi sunt convins că în cel mai scurt timp, structurile de specialitate vor publica un anunnţ în acest sens”, conchide Bode.

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, joi, la finalul mandatului încetat prin remaniere, că miza reală pentru care a fost demis este numirea procurorilor de rang înalt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bode,
siij,
parchete,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici