„Nu se poate face decât în Parlament”. Coaliţia de guvernare nu a ajuns la consens pentru desfiinţarea SIIJ

Partidele care fac parte din coaliţia de guvernare nu au ajuns nici luni, în şedinţă, la un consens asupra desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

1388 afișări
Imaginea articolului „Nu se poate face decât în Parlament”. Coaliţia de guvernare nu a ajuns la consens pentru desfiinţarea SIIJ

„Nu se poate face decât în Parlament” Coaliţia de guvernare nu a ajuns la consens pentru desfiinţarea SIIJ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, luni, după şedinţa coaliţiei, că se caută în continuare „acea formă care să întrunească consensul partidelor” în ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ.

„Desfiinţarea SIIJ nu se poate realiza decât în Parlament, doar pe o formă a proiectului de lege de desfiinţare a Secţiei Speciale care să fie susţinută de toate formaţiunile politice din coaliţie. Căutăm în continuare acea formă care să întrunească consensul partidelor din coaliţie”, a spus Orban.

Acesta a precizat că a fost o discuţie luni, în şedinţă, şi că speră ca aceasta să ducă la o soluţie care să poată să obţină sprijinul tuturor formaţiunilor.

„A rămas ca ministrul Justiţiei, împreună cu Comisia să mai formuleze o propunere, ţinând cont de recomandările Comisiei pe de la Veneţia. Vedem dacă vom obţine consensul”, a mai spus Orban.

Orban a precizat că PNL susţine desfiinţarea SIIJ.

Avizul Comisiei de la Veneţia pentru desfiinţarea SIIJ a venit în urmă cu două luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici