O comisie internă a PDL va analiza candidaturile pentru secretarii de stat

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că o comisie formată din primii cinci lideri ai partidului şi lideri ai organizaţiilor cu rezultate bune în alegeri va analiza candidaturile pentru secretarii de stat, pe baza unor criterii de competenţă şi onestitate.

14 afișări
Imaginea articolului O comisie internă a PDL va analiza candidaturile pentru secretarii de stat

O comisie internă a PDL va analiza candidaturile pentru secretarii de stat

Liderii PDL au mandatat o comisie internă, formată din principalii lideri şi din şefi ai unor filiale, care să analizeze candidaturile pentru funcţiile de secretari de stat, democrat-liberalii urmând să convoace şi o şedinţă a Colegiului Director, pentru a definitiva lista secretarilor de stat.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, că Biroul Permanent Naţional a mandatat comisia internă să analizeze, în perioada 5-12 ianuarie, CV-urile tuturor candidaţilor democrat-liberali pentru funcţiile de secretari de stat.

Comisia internă este formată din principalii cinci lideri ai partidului (Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur), alături de preşedinţii de filiale care au obţinut rezultate bune în alegeri: Arad (Gheorghe Falcă), Alba (Mircea Hava), Neamţ (Gheorghe Ştefan), Dâmboviţa (Florin Popescu).

Flutur a susţinut că cei care aspiră la ocuparea acestor posturi trebuie să îndeplinească o serie de criterii: competenţă, profesionalistm, intergitate, spirit de echipă şi efort.

"Avem nevoie de efort în perioada următoare şi avem nevoie de specialişti", a spus vicepreşedintele PDL.

El a completat că sunt pretendenţi pentru funcţiile de secretar de stat, mai mulţi decât numărul de posturi alocate prin algoritmul politic.

Întrebat dacă actuala guvernare va avea mai mulţi secretari de stat decât precedentul Executiv, Flutur a răspuns: "În principiu, nu".

Liderul democrat-liberal a arătat că nu numai membrii partidului pot pretinde funcţii în Executiv, ci chiar cei care nu au această calitate, dar că PDL are mai mulţi oameni pregătiţi în domeniile pe care vor să le gestioneze, unii dintre ei fiind foşti secretari de stat.

Flutur a susţinut că se va respecta principiul ministerelor monocolore, în care trebuie să se regăsească un secretar de stat al celuilalt partid. El a adăugat că algoritmul împărţirii funcţiilor de secretar de stat se va analiza şi în cadrul unei întâlniri a Biroului de conducere al coaliţiei PDL-PSD.

Flutur a mai spus că liderii PDL nu au stabilit încă data Colegiului Director, dar că acest for va fi convocat "în perioada următoare".

De asemenea, Flutur a anunţat că miniştrii PDL se vor întâlni, înaintea sesiunii parlamentare, cu deputaţii şi senatorii democrat-liberali, pentru a dezbate agenda guvernamentală şi corelarea ei cu cea parlamentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici