O nouă şedinţă de Guvern. Executivul ar putea adopta, astăzi, Ordonanţa de urgenţă cu măsuri fiscale printre care se numără şi „taxa pe lăcomie”/ Ordinea de zi

Cabinetul Dăncilă se va reuni, vineri, într-o nouă şedinţă la Palatul Victoria, de la ora 18.30, după cea de joi la care a participat şi şeful statului. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat ca în această şedinţă urmează să fie adoptată ordonanţa de urgenţă care prevede măsurile fiscale, printre care se numără şi „taxa pe lăcomie”.

4409 afișări
Imaginea articolului O nouă şedinţă de Guvern. Executivul ar putea adopta, astăzi, Ordonanţa de urgenţă cu măsuri fiscale printre care se numără şi „taxa pe lăcomie”/ Ordinea de zi

Guvernul ar putea adopta, astăzi, Ordonanţa de urgenţă cu măsuri fiscale printre care se numără şi „taxa pe lăcomie”

Ordonanţa ar fi trebuit să fie adoptată joi, însă cel mai probabil a fost amânată pentru că avizul din partea Consiliului Economic şi Social a venit foarte târziu şi a fost unul negativ.

"Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi. Nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de pensii. Au rămas să discute în Guvern diseară şi de dimineaţă prin care fondurile de pensii să funcţioneze în continuare şi să aibă posibilitatea oamenii să investească acei bani, iar în acelaşi timp să nu se pună problema funcţionării acestui pilon de pensii", a declarat Liviu Dragnea.

Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ pe ordonanţa de urgenţă care conţinea măsurile fiscale anunţate de Eugen Teodorovici, inclusiv "taxa pe lăcomie", a confirmat joi, pentru MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, membru al CES.

Pe agenda oficială a şedinţei de Guvern de vineri nu figurează proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale anunţat de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, dar acesta ar putea fi introdus pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii.

Potrivit agendei, Cabinetul Dăncilă va discuta mai multe proiecte de hotărâre, printre care şi aprobarea unor acte adiţionale la acordurile de concesiune a unor perimetre de dezvoltare-exploatare şi exploatare petrolieră încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Societatea Naţională de Gaze Naturale ''ROMGAZ'' SA. AICI pot fi consultate proiectele aflate pe agenda Guvernului

Guvernul a prezentat marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă are cuprinde o serie de măsuri fiscale, printre care scăderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum şi posibilitatea de a lăsa contributorii să-şi retragă banii anticipat.

Alte măsuri privesc introducerea "taxei pe lăcomie", aplicată băncilor, la valoarea activelor, şi calculată în funcţie de nivelul ROBOR, plafonarea preţului gazelor, controlul preţurilor şi pe piaţa de electricitate, impozit de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, taxe impuse organizatorilor de jocuri de noroc, extinderea taxării inverse pentru anumite categorii de operaţiuni cu bunuri.

În contextul OUG cu măsuri fiscale, premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern prevede posibilitatea ca cei 2% ai celor care contribuie la Pilonul II de pensii să meargă la Pilonul I sau III, pentru ca o persoană să nu-şi retragă banii, ci să aibă o alternativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici