O reuniune la nivel înalt a statelor din Europa Centrală şi de Est va avea loc la Bucureşti, pe 4 noiembrie

O reuniune la nivel înalt între liderii a nouă ţări din Europa Centrală şi de Est membre NATO va avea loc pe 4 noiembrie la Bucureşti, întâlnirea urmând să fie prezidată de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

2348 afișări
Imaginea articolului O reuniune la nivel înalt a statelor din Europa Centrală şi de Est va avea loc la Bucureşti, pe 4 noiembrie

SUMMIT NATO la Bucureşti pe tema securităţii: Vershbow, Iohannis şi Duda vor prezida reuniunea

 La eveniment vor mai participa preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Letoniei, Raimonds Vējonis, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, preşedintele Ungariei, Áder János, preşedintele Camerei Deputaţilor a Republicii Cehe, Jan Hamáček, precum şi secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow.

De la izbucnirea condlictului din estul Ucrainei şi anexarea de către Rusia a Crimeei, în martie 2014, ţările din regiune sunt îngrijorate cu privire la următoarea iniţiativă a Moscovei, mai ales în contextul în care armata rusă şi-a multiplicat manevrele militare în regiune.

Ţările membre NATO discută despre o creştere a numărului de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Rusia şi despre plasarea lor sub comanda oficială a Alianţei.

Potrivit ediţiei de miercuri a WSJ, un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici