O româncă, membru în Comitetul consultativ al tinerilor pentru parteneriate internaţionale

Românca Sofia Scarlat a fost selectată în calitate de membru în Comitetul consultativ al tinerilor pentru parteneriate internaţionale 2023-2025 al Uniunii Europene.

283 afișări
Imaginea articolului O româncă, membru în Comitetul consultativ al tinerilor pentru parteneriate internaţionale

Sursa foto: MediafaxFoto

Înaintea Zilei Internaţionale a Tineretului, care se va celebra sâmbătă, 12 august, Comisia Europeană a anunţat vineri numele celor 25 de tineri selectaţi în calitate de membri ai Comitetului consultativ al tinerilor pentru parteneriate internaţionale 2023-2025 al Uniunii Europene.

Comitetul consultativ va oferi consiliere comisarului pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi Direcţiei Generale Parteneriate Internaţionale cu privire la participarea şi capacitarea tinerilor în cadrul acţiunii externe a UE. Aceasta este cea de a doua ediţie a Comitetului consultativ al tinerilor pentru parteneriate internaţionale, după ce primul grup de membri şi-a încheiat mandatul în iulie.

Membrii Comitetului consultativ al tinerilor pentru parteneriate internaţionale au fost selectaţi prin intermediul unei proceduri deschise în urma căreia s-au primit 4 500 de candidaturi din 150 de ţări.

În următorul mandat de doi ani, din comitet vor face parte 14 femei şi 11 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani. Zece membri provin din Africa, şase din Asia, unul din Pacific, cinci din America Latină şi Caraibi şi trei din Uniunea Europeană. Aceştia sunt: Sofia Scarlat din România, Ahmednoor Bashir Haji din Kenya, Alicia Ramdal din Trinidad şi Tobago, Amani Al-mehsen din Finlanda, Andrea Remes din Mexic, Ani Tuisausau din Fiji, Anna Gabriela Ferreira Noval din Venezuela, Anojitha Sivaskaran din Sri Lanka, Damien Baraka din Malawi, Deborah Mukundwa din Rwanda, Dexter Arvin Yang din Filipine, Emmanuel Todd Gweamee din Liberia, Geth Semani Akhenra Maiga din Côte d'Ivoire, John Jessy Nabundesi din Uganda, Kiwar Maigua din Ecuador, Lorna Akoacha Enow din Camerun, Luis Gustavo Heredia Vasquez din Peru, Mariama Faty din Senegal, Nora Piay Fernandez din Spania, Pak-Yen Loke din Malaysia, Pratik Kunwar din Nepal, Raphael Denis Harriohay din Tanzania, Shakhzoda Mirakova din Uzbekistan, Stephanie Chiaky Otuteye din Ghana, Wajid Zahid din Pakistan.

În mandatul comisarului Urpilainen, UE a pus un accent mai mare pe implicarea proactivă a tinerilor pentru a promova dezvoltarea durabilă la nivel mondial. Planul de acţiune pentru tineret din cadrul acţiunii externe a UE, adoptat în octombrie 2022, oficializează această viziune a parteneriatului în care tinerii au un rol esenţial în crearea unor societăţi mai democratice, mai egale, mai favorabile incluziunii şi mai paşnice.

Comitetul consultativ al tinerilor 2021-2023 al UE a colaborat la crearea Planului de acţiune pentru tineret, iar Comitetul consultativ al tinerilor 2023-2025 va fi implicat în punerea în aplicare a acestui plan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici