Obiectivele României la Summit-ul NATO, atinse la parametri maximi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că obiectivele părţii române la Summit-ul NATO, au fost "atinse la parametri maximi", eforturile depuse în ultimele săptămâni de Preşedinţie, MApN şi MAE fiind extrem de importante şi utile pentru România.

33 afișări
Imaginea articolului Obiectivele României la Summit-ul NATO, atinse la parametri maximi

Obiectivele României la Summit-ul NATO, atinse la parametri maximi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a menţionat, în acest sens, faptul că în documentul final al Reuniunii se menţine deschiderea NATO către Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru, se menţionează că Serbia va intra în Alianţă când va îndeplini condiţiile şi este susţinută ideea implicării comunităţii internaţionale în rezolvarea conflictului din Georgia.

Preşedintele a adăugat că la acest Summit a fost preluată declaraţia de la Reuniunea din Bucureşti, referitoare la conflictele îngheţate din Caucaz. Băsescu a subliniat că a fost reafirmată susţinerea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

De asemenea, Băsescu a menţionat că NATO a decis reluarea relaţiilor NATO-Rusia, pe bazele existente la momentul izbucnirii conflictului din Georgia, când acestea au fost îngheţate.

Preşedintele a mai spus că aliaţii continuă să susţină interesele zonei Mării Negre, menţionând că România se va implica în proiecte în regiune împreună cu Bulgaria şi Turcia, invitând, de asemenea, Ucraina, Rusia şi Georgia.

El a spus că obiectivele României la Summit-ul NATO, pentru care în ultimele săptămâni au fost depuse eforturi de către Preşedinţie şi de ministerele Apărării şi de Externe, au fost atinse "la parametri maximi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici