Odobescu, întrevedere cu Stoltenberg. Discuţii despre situaţia de securitate din zona Mării Negre şi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, au fost principalele teme ale întrevederii pe care ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut-o luni, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

223 afișări
Imaginea articolului Odobescu, întrevedere cu Stoltenberg. Discuţii despre situaţia de securitate din zona Mării Negre şi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Sursă foto: X/Luminiţa Odobescu

Ministrul de externe român a exprimat îngrijorare cu privire la deteriorarea continuă a climatului de securitate şi stabilitate din zonă, ca urmare a continuării, de către Rusia, a invaziei militare asupra Ucrainei şi a „posturii asertive şi provocatoare a Moscovei la adresa aliaţilor şi a partenerilor NATO din regiune”, potrivit unui comunicat al MAE.

Luminiţa Odobescu a mulţumit pentru sprijinul constant al secretarului general al NATO în promovarea problematicii de securitate la Marea Neagră.

Ministrul român a subliniat necesitatea ca Alianţa să continue să monitorizeze îndeaproape evoluţiile de securitate din regiune şi să accelereze eforturile de implementare deplină a deciziilor de la Madrid şi Vilnius privind asigurarea unei apărări înaintate consolidate şi eficiente.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a reiterat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina şi pentru partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova.

„Cei doi oficiali au discutat despre pregătirile pentru Summitul de la Washington din iulie 2024 şi importanţa pe care acesta o va avea în consolidarea profilului NATO ca cea mai de succes Alianţă politico-militară din istorie. Ministrul de externe român a subliniat importanţa transmiterii cu prilejul reuniunii de vârf a unui mesaj de unitate şi solidaritate fără echivoc, dublat în practică de acţiuni concrete pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici