Oferta PSD-PC: Salariu minim de 1.000 RON, 8 stadioane de UEFA, 1.000 km de autostradă

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Consiliile Naţionale reunite ale PSD şi PC, că guvernarea celor două partide îşi propune să ridice salariul minim la 1.000 RON, să contruiască opt stadioane la nivelul standardelor UEFA, şi câte 1.000 de km de autostradă şi căi ferate.

28 afișări
Imaginea articolului Oferta PSD-PC: Salariu minim de 1.000 RON, 8 stadioane de UEFA, 1.000 km de autostradă

Oferta PSD-PC: Salariu minim de 1.000 RON, 8 stadioane de UEFA, 1.000 km de autostradă (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Geoană a spus că guvernarea PSD şi PC va construi, în patru ani, 1.000 de kilometri de autostrăzi, centurile aferente ale marilor oraşe, dar şi alţi 1.000 de kilometri de căi ferate.

Liderul PSD a precizat că guvernarea celor două partide are în vederea construirea a opt stadioane naţionale la nivelul standardelor UEFA, susţinând că nu vrea ca fotbaliştii Adrian Mutu sau Cristian Chivu să fie excepţii în rândul sportivilor români. Geoană a arătat că PSD şi PC vor să construiasă în patru ani alte 1.000 de săli de sport şi bazine de înot.

El a spus că alianţa PSD+PC susţine corelarea salariului minim pe ţară cu valoarea coşului minim de consum, prin creşterea salariului minim până la valoarea de 1.000 RON.

Geoană a anunţat că oferta de guvernare a PSD şi PC se bazează pe păstrarea impozitului pe profit la nivelul actual de 16%. El a susţinut că cetăţenilor care au salarii mai mici decât salariul mediu brut trebuie să li se aplice 10% cota de impozitare, iar celor care au salarii mai mari decât nivelul salariului mediu brut trebuie să li se aplice 16%.

El a anunţat că va propune un "Cod de intergitate şi moralitate" care să fie aplicat miniştrilor şi demnitarilor PSD-PC.

"Vreau să mă asigur că vom avea cel puţin 40% din locurile parlamentare, să mă asigur că această alianţă va rezista de data asta", a anunţat Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici