Oficial. Victorie a pro-europenilor. Partidul naţionalist aflat la guvernare în Polonia a pierdut majoritatea în urma alegerilor de duminică

Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) din Polonia a câştigat cele mai multe voturi la alegerile naţionale de duminică, dar nu a reuşit să obţină majoritatea, au arătat marţi rezultatele oficiale finale. Astfel, opoziţia liberală pro-UE ar putea forma următorul guvern.

1433 afișări
Imaginea articolului Oficial. Victorie a pro-europenilor. Partidul naţionalist aflat la guvernare în Polonia a pierdut majoritatea în urma alegerilor de duminică

Oficial. Victorie a pro-europenilor. Partidul naţionalist aflat la guvernare în Polonia a pierdut majoritatea în urma alegerilor de duminică

Rezultatele oficiale finale din toate circumscripţiile electorale au dat PiS, un partid naţionalist, social conservator, 35,38% din voturi, în timp ce Coaliţia Civică (KO) liberală a fost pe locul doi cu 30,70%, potrivit Reuters.

A Treia Cale, de centru-dreapta, a ocupat locul trei cu 14,40%, iar Noua Stânga a avut 8,61% din voturi. Confederaţia de extremă dreaptă a avut 7,16% din voturi, au arătat rezultatele.

Coaliţia Civică, A Treia Cale şi Noua Stânga au declarat anterior că sunt gata să formeze un guvern de coaliţie şi că vor începe discuţiile imediat după ce rezultatele oficiale vor fi publicate.

Preşedintele Andrzej Duda, un aliat al PiS, a anunţat înainte de alegeri că va oferi prima şansă pentru formarea unui nou guvern partidului câştigător. Totuşi, specialiştii cred că PiS nu va reuşi să-şi găsească aliaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alegeri,
polonia,
partide

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici