Olaf Scholz este deschis ideii prelungirii funcţionării centralelor nucleare din Germania

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a semnalat, miercuri, intenţia de a prelungi funcţionarea ultimelor centrale nucleare germane, în contextul crizei energiei, amplificată de tensiunile cu Rusia din cauza invaziei în Ucraina.

235 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz este deschis ideii prelungirii funcţionării centralelor nucleare din Germania

Olaf Scholz a exprimat preocupări privind alimentarea cu gaze a Germaniei, în contextul în care Rusia a redus debitul ca reacţie la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană.

Cancelarul Germaniei a afirmat că centralele nucleare pot avea un rol important, deşi doar pentru o parte mică a producţiei de electricitate. "Cu toate acestea, prelungirea funcţionării ar putea avea sens", a declarat Olaf Scholz, citat de site-ul T-online.de.

Ultimele trei centrale nucleare din Germania ar urma să fie închise până la sfârşitul anului, dar, în contextul crizei energetice, Guvernul de la Berlin a anunţat că va efectua noi teste de rezistenţă pentru a stabili dacă pot fi menţinute în funcţiune pe termen limitat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici