Olguţa Vasilescu: Aveam nevoie de Catedrala Mântuirii. Felicit Biserica Ortodoxă Română

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, sâmbătă seară, că felicită Biserica Ortodoxă Română pentru că a reuşit să ridice Catedrala Mântuirii în an Centenar, subliniind că deşi au fost mulţi care au criticat „victoria”, era nevoie de un astfel de edificiu ce se construieşte o dată la 100 de ani.

1004 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Aveam nevoie de Catedrala Mântuirii. Felicit Biserica Ortodoxă Română

Olguţa Vasilescu: Aveam nevoie de Catedrala Mântuirii. Felicit Biserica Ortodoxă Română

„Anul acesta, de Centenar, avem, în final, o catedrală Au fost mulţi care nu au lăudat Biserica pentru această victorie, dar eu cred că de fiecare dată, când mergem în străinătate, primele lucruri pe care le vedem sunt muzeeele, catedralele. Cred că aveam nevoie de un astfel de edificiu care se construieşte o dată la 100 de ani. Felicit Biserica Ortodoxă Română, pentru că din păcate în acest an nu avem multe edificii cu care ne lăudăm noi, românii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită la finele lunii noiembrie de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, eveniment la care au participat mai mulţi ierarhi români şi străini. Aproximativ 20.000 de bucureşteni şi peste 30.000 de pelerini din toată ţara au venit la sfinţire.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au chletuit până în prezent peste 110 milioane de lei, iar din această sumă, 75% sunt fonduri de la stat, respectiv de la primării şi de la Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici