Olguţa Vasilescu: Trebuie să vedem cum au votat judecătorii, dacă nu cumva a fost un şantaj al UDMR

Senatorul Olguţa Vasilescu susţine că este posibil ca magistratul desemnat de UDMR la CC să fi votat pentru neconstituţionalitatea scăderii pensiilor cu 15 la sută, ceea ce ar putea însemna că UDMR încearcă să pună o "presiune infernală" pe Guvern, şantajându-l pentru a le da "toate drepturile".

20 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Trebuie să vedem cum au votat judecătorii, dacă nu cumva a fost un şantaj al UDMR

Olguţa Vasilescu: Trebuie să vedem cum au votat judecătorii, dacă nu cumva a fost un şantaj al UDMR (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Ne gândim, şi nu v-o ascund pe asta, dar trebuie să vedem motivarea CC ca să vedem cum au votat judecătorii, dacă nu cumva a fost iarăşi un şantaj al UDMR la actuala guvernare. Eu presupun că cel de-al cincilea judecător care a votat în favoarea sesizărilor făcute de opoziţie este cel numit de UDMR", a spus Lia Olguţa Vasilescu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Ea susţine că în Parlament se discută "tot mai intens" despre reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, astfel că UDMR încearcă să pună presiune pe Guvern, întrucât formaţiunea maghiară şi-ar dori de mult timp să fie creată o regiune formată din judeţele Harghita-Covasna-Mureş.

"S-ar putea să fie din nou o presiune infernală pe Guvern pentru a le da toate drepturile. Mai mult decât atât, se discută tot mai intens în Parlamentul României despre schimbarea euroregiunilor. (...) Doleanţa maximă a UDMR este să existe o regiune Harghita-Covasna-Mureş, cu care nu a fost nimeni de acord până acum, dar se joacă tare şi o să vedem ce iese. Să vedem dacă acest Guvern, din dorinţa de a rămâne la ciolan, este în stare să sacrifice interesul naţional al României", a mai spus senatorul PSD.

Joi, premierul Emil Boc afirma că reorganizarea administrativ-teritorială a României este necesară în condiţiile în care cele opt regiuni de dezvoltare nu mai răspund necesităţilor, dar trebuie făcută pe baza Constituţiei, fără împărţirea ţării în landuri ori alte structuri independente şi cu conţinut etnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici