Oltean despre Andreescu: ANI să facă lumină. Dacă lucrurile sunt reale, singura soluţie este demisia

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, se declară surprins de dezvăluirile legate de secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, spunând că speră ca ANI "să facă lumină" în acest caz, iar dacă situaţia se va dovedi reală, singura soluţie este demisia.

186 afișări
Imaginea articolului Oltean despre Andreescu: ANI să facă lumină. Dacă lucrurile sunt reale, singura soluţie este demisia

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Eu am rămas surprins de dezvăluirile făcute la adresa doamnei secretar general al Guvernului. Sper ca ANI, care a început deja o investigaţie, să facă lumină acolo şi, dacă lucrurile acestea se vor dovedi a fi reale, nu e decât o singură soluţie - demisia", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean.

Întrebat de ce nu este demisă Daniela Andreescu, Oltean s-a abţinut de la comentarii, dar a ţinut să spună că PDL are "suficiente exemple" de oameni care au recurs la acest gest.

"Luaţi cuvântul demisie aşa cum e. PDL a avut suficiente exemple în care oameni puşi în situaţii mai puţin plăcute au reacţionat prompt, folosindu-se de actul juridic al demisiei. Vasile Blaga a demisionat, Ioan Botiş a demisionat. Nici măcar nu li s-a sugerat să demisioneze, au făcut-o din proprie iniţiativă. Sunt două exemple, mai putem căuta şi găsi în rândurile secretarilor de stat. Totul depinde de gradul de vinovăţie sau de conştiinţă al fiecărui om ce deţine o demnitate publică atât de înaltă", a declarat Oltean.

El a spus că, în schimb, la PSD şi PNL nu există niciun astfel de exemplu.

"În rândurile PSD şi PNL nu am întâlnit niciodată asemenea exemple, nici măcar unul. Pe ei îi demite doar poporul când pierd alegerile", a declarat Oltean.

Secretariatul General al Guvernului susţine că şeful SGG, Daniela Andreescu, a sesizat personal marţi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a analiza cazul său, în urma informaţiilor publicate în presă privind un conflict de interese ca urmare a spaţiilor RA-APPS atribuite familiei sale.

Agenţia Naţională de Integritate a confirmat indirect joi că analizează cazul şefei SGG Daniela Andreescu, răspunsul la o solicitare a agenţiei MEDIAFAX privind un eventual conflict de interese în cazul acesteia fiind că ANI nu poate da informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul său.


Solicitarea MEDIAFAX a survenit afirmaţiei premierului Emil Boc potrivit căreia problemele legate de un eventual conflict de interese legat de secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, în cazul spaţiilor RA-APPS cedate membrilor familiei acesteia trebuie clarificate atât de persoana în cauză, dar şi de Agenţia Naţională de Integritate.

Solicitat miercuri seara de jurnalişti să se pronunţe în cazul secretarului general al Guvernului, premierul a arătat că răspunsurile trebuie formulate atât de persoana în cauză, dar şi de ANI.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici