Oltean: Eu am dat CNP-ul la recensământ, nu pentru că este obligatoriu, ci pentru că este folositor

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat miercuri că i-a dat recenzorului codul numeric personal, arătând că a făcut acest lucru nu pentru că este obligatoriu, ci pentru că este folositor pentru identificarea corectă a unei persoane.

225 afișări
Imaginea articolului Oltean: Eu am dat CNP-ul la recensământ, nu pentru că este obligatoriu, ci pentru că este folositor

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Recenzorul a ajuns acasă, la Bistriţa. Categoric că am dat CNP-ul, pentru că mi s-a părut nu că este obligatoriu, ci că este necesar pentru a identifica corect o persoană. E nevoie şi de CNP menţionat în actele de recensământ", a spus Oltean.

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat miercuri că Victor Ponta îndeamnă la nerespectarea legilor şi regulamentelor Parlamentului şi se joacă în continuare de-a Che Guevara spunând că i se pare ilegală declararea datelor personale la recensământ şi că el nu ar fi dat CNP-ul.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că nu a fost recenzat şi că nu ştie dacă a fost căutat în Gorj, pentru că stă foarte puţin acasă. El a precizat însă că oricum nu i-ar fi dat recenzorului codul numeric personal şi că există suspiciuni legate de motivaţia solicitării acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici