Oltean: Guvernul are o sete nebună de a numi în funcţii de conducere oameni certaţi cu legea

Secretarul general al PDL Ioan Oltean declară că Guvernul Ponta are "o sete nebună" de a numi în funcţii de conducere "oameni nepregătiţi, certaţi cu legea şi incapabili", dându-l ca exemplu pe fostul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii Adrian Balaban Grăjdan.

295 afișări
Imaginea articolului Oltean: Guvernul are o sete nebună de a numi în funcţii de conducere oameni certaţi cu legea

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Avem o sete nebună a Guvernului Ponta de a nominaliza şi numi în funcţii de conducere oameni nepregătiţi, oameni certaţi cu legea, incapabili pentru a gestiona domeniile respective. Avem trei miniştri retraşi, mai sunt trei miniştri care sunt în discuţii publice pentru diverse activităţi în conflict cu legea", a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a afirmat că, după ce Inspectoratul de Stat pentru Construcţii a fost trecut de sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub autoritatea primului-ministru, a fost numit în fruntea lui un inspector şef care a făcut "dovada unei prostii fără seamăn".

"Domnul Constantin Adrian Balaban Grăjdan. Pe câte nume are, pe atât de lipsit de orientare a fost",a spus Oltean.

Acesta a adăugat că Grăjdan face parte din categoria oamenilor "cinstiţi, corecţi şi pregătiţi profesional" despre care a vorbit Victor Ponta.

"Iată aceştia sunt oamenii cinstiţi, corecţi, pregătiţi profesional cu care domnul Ponta se laudă şi s-a lăudat. Mai puteam da câteva exemple dintre cei care au fost numiţi săptămâna aceasta, dar cred că e suficientă prostie în tot ceea ce a numit până acum premierul Ponta", a declarat Oltean.

El a adăugat că, din păcate, de la instarea Guvernului Ponta, "stabilitatea României este tot mai tare pusă în pericol", iar moneda naţională se devalorizează de la o zi la alta.

"În fiecare zi avem valori istorice ale monedei naţionale în raport cu moneda europeană, ceea ce înseamnă că, la ora actuală, Guvernul nu se bucură de credibilitate internă şi internaţională, ceea ce înseamnă că stabilitatea şi încrederea în ceea ce este România la ora actuală este departe de ceea ce a fost România pe vremea Guvernelor Boc sau Ungureanu", a conchis Oltean.

Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis, joi, de premierul Victor Ponta de la conducerea ISC. Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituţiei din procesul "Trofeul Calităţii" fără să îl informeze pe primul-ministru.

Fostul şef al ISC Adrian Balaban-Grăjdan este cercetat de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, după ce a trimis instanţei supreme adresa privind retragerea instituţiei din procesul "Trofeul calităţii", la o zi după ce a fost învestit în funcţie, fără să aibă avizele necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici