Oltean:Ieşirea din recesiune nu înseamnă că astăzi o să întâlnim munţi de mămăligă şi râuri de lapte

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean afirmă că ieşirea din recesiune nu înseamnă că în 1 aprilie se vor întâlni "munţi de mămăligă în fiecare localitate şi râuri de lapte", ci "multe greutăţi" şi ea se face "păstrând drumul corect pe care România a mers de când Guvernul Boc fundamentează reforme".

55 afișări
Imaginea articolului Oltean:Ieşirea din recesiune nu înseamnă că astăzi o să întâlnim munţi de mămăligă şi râuri de lapte

Oltean:Ieşirea din recesiune nu înseamnă că astăzi o să întâlnim munţi de mămăligă şi râuri de lapte (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că face un apel în special la adresa opoziţiei, căreia îi cere să dea dovadă de mai multă responsabilitate când ia în "derizoriu" afirmaţiile premierului Emil Boc şi ale preşedintelui Traian Băsescu referitoare la ieşirea din recesiune.

Oltean a reamintit că premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au afirmat că, la sfârşitul lunii martie, România iese din recesiune.

"Am constatat zilele acestea discuţii aprinse pe marginea acestor afirmaţii şi că unii critici, analişti politici cu vehemente aplecări de stânga, cu aşezări în fotoliile PSD şi PNL, au dus în derizoriu aceste afirmaţii. Afirmaţiile în sine sunt făcute responsabil de către oameni care nu şi-ar permite să le facă dacă nu ar avea suficiente argumente pentru a susţine şi, în plus, aceste afirmaţii ale preşedintelui şi premierului au fost susţinute de către afirmaţii făcute în acelaşi context şi pe aceeaşi temă de către şeful misiunii FMI în România, de o serie de experţi ai Comisiei Europene, ai BNR şi ai altor organisme europene şi internaţionale", a declarat Ioan Oltean.

El a catalogat criticile aduse de opoziţie şi de analişti afirmaţiilor premierului şi preşedintelui drept nepotrivite şi lipsite de eleganţă.

"Uşurinţa şi naivitatea cu care reprezentanţii opoziţiei, susţinuţi de analiştii lor politici plătiţi din plin, au înţeles să ducă în derizoriu un subiect atât de important mi se par, dacă nu nepotrivite, atunci lipsite de eleganţă. Este absolut cert că ieşirea din recesiune nu înseamnă că astăzi, 1 aprilie, o să întâlnim munţi de mămăligă în fiecare localitate şi râuri de lapte la care să poposim. Ieşirea din recesiune înseamnă cu certitudine multe greutăţi şi ea se face păstrând drumul corect pe care România a mers de când Guvernul Boc fundamentează o serie de reforme", a spus Oltean.

Liderul PDL a adăugat că ieşirea din recesiune se bazează pe consolidarea acestor reforme şi pe o maximă responsabilitate guvernamentală şi a celor aflaţi în arcul majoritar parlamentar şi guvernamental.

"Aş face un apel la aceia care doresc ca România să fie corect abordată din toate punctele de vedere, să nu ducă în derizoriu probleme atât de importante cum este cea care vizează recesiunea. Aş vrea să-i rog să privească cu foarte multă atenţie spre o mulţime de ţări europene care astăzi încearcă să ia aceleaşi măsuri pe care România le-a luat acum un an, Portugalia, Grecia, Spania, chiar şi Anglia. Mare parte din măsurile pe care aceste ţări le propun a fi luate îşi regăsesc originile în măsurile Guvernului Boc", a spus Oltean.

El a declarat că o minimă responsabilitate a opoziţiei i se pare absolut necesară într-un context în care România are nevoie de "armonie socială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici