Oltean: În numele grupului PDL, îmi exprim regretul că votul în cazul Păsat nu a fost favorabil

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marţi, în numele grupului democrat-liberal din Camera Deputaţilor, că îşi exprimă regretul pentru faptul că votul în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a fost unul în favoarea cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

21 afișări
Imaginea articolului Oltean: În numele grupului PDL, îmi exprim regretul că votul în cazul Păsat nu a fost favorabil

Oltean: În numele grupului PDL, îmi exprim regretul că votul în cazul Păsat nu a fost favorabil (Imagine: Mircea rosca/Mediafax Foto)

"În numele grupului PDL, îmi exprim regretul că votul astăzi exprimat referitor la cererea pe care ministrul de Justiţie a formulat-o nu a fost un vot favorabil. PDL a spus-o şi astăzi, şi cu alte ocazii, că nu a obstrucţionat şi nu va încerca niciodată să obstrucţioneze justiţia, că orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de poziţia pe care o are, de demnitatea pe care o ocupă, nu poate fi în afara legii", a spus Oltean, de la tribuna Parlamentului.

El a criticat opoziţia parlamentară, spunând că este uşor să stai pe margine, ca în tribună, la fotbal, şi să arunci vina pe alţii.

"Dacă partidele din opoziţie, inclusiv PNL, al cărui purtător de cuvânt azi, Călin Popescu-Tăriceanu, a încercat să dea o lecţie de morală, ar fi şi ele purtătoarele unui asemenea mesaj, atunci cu certitudine nu am fi în faţa unei soluţii de acest fel", a adăugat Oltean.

El a precizat că reprezentanţii grupului PDL au votat la vedere, cu "o transparenţă maximă", pentru a înlătura orice fel de supiciune sau dubii în ceea ce priveşte poziţia faţă de problematica pusă în discuţie.

"Vom rămâne în continaure fideli acestui principiu - că nimeni în această ţară nu e mai presus deâct legea. Este regretabil însă că opoziţia face doar paradă de vorbe, iar faptele dovedesc cu totul şi cu totul altceva", a conchis Oltean.

Solicitarea DNA în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. În sala au fost 292 de deputaţi prezenţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care 4 voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate. În favoarea solicitării DNA, s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă".

Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici