Oltean: Lăzăroiu nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor sale excepţionale, ci la propunerea PDL

Secretarul general al PDL Ioan Oltean susţine că Sebastian Lăzăroiu nu a ajuns ministru "în temeiul calităţilor sale excepţionale", ci pentru că l-a propus PDL, afirmând că Biroul Permanent va analiza, luni, afirmaţiile acestuia la adresa PDL.

461 afișări
Imaginea articolului Oltean: Lăzăroiu nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor sale excepţionale, ci la propunerea PDL

Oltean: Lăzăroiu nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor sale excepţionale, ci la propunerea PDL (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, referitor la ultimele declaraţii ale lui Sebastian Lăzăroiu la adresa PDL, că acesta "recidivează într-un mod nepermis".

"Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, acei oameni cărora le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnităţi publice, dar în acelaşi timp se delimitează de cei care i-au propulsat", a spus Oltean.

Secretarul general al PDL a spus că, din acest motiv, condamnă categoric afirmaţiile ministrului Sebastian Lăzăroiu despre care a spus că a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astăzi îl reneagă şi care îşi face imagine pe seama acelui partid care l-a propus într-o demnitate publică atât de înaltă.

"Îi face plăcere să se numească ministrul Muncii, dar este ministrul Muncii în Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format în marea majoritate din membri PDL. Nu i-a cerut nimeni să se înscrie în PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa să facă afirmaţii iresponsabile. Domnia sa se crede, ştiu eu, noaptea analist politic şi dimineaţa ministru", a spus Oltean.

El a explicat că, în şedinţa de luni, Biroul Permanent va analiza afirmaţiile lui Sebastian Lăzăroiu la adresa PDL.

"O să discutăm la nivel de partid şi vom decide ce facem. Ce pot spune cu certitudine este că mă delimitez şi condamn asemenea declaraţii care fac mult rău PDL, Guvernului din care face parte cu atâta bucurie din partea sa. Vreau să mai spun un lucru şi pe acesta trebuie să-l reţină domnul Lăzăroiu, că nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor domniei sale excepţionale. A ajuns ministru că l-a propus PDL", a spus Oltean.

Întrebat ce calităţi îi lipsesc lui Lăzăroiu şi dacă postul de ministru este prea mult pentru Lăzăroiu, Oltean a răspuns: "Îi lipsesc calităţi politice".

"Eu cred că este un post bun (de ministru - n.r) pentru domnia sa, dar trebuie să se îndepărteze mult de calitatea sa de analist politic, să fie mai mult ministru, asta trebuie să fie, or el este şi analist politic, şi ministru, nu se poate. Personal, cred că trebuie să lase la o parte calitatea de analist politic şi să se aplece cu mai multă atenţie spre un domeniu pe care trebuie să-l gestioneze şi spre politica Guvernului Boc pe care trebuie să o promoveze", a spus Oltean.

Secretarul general al PDL a adăugat că sunt nemulţumiri la adresa lui Lăzăroiu legate de declaraţiile acestuia, nu legate de portofoliul Muncii.

"Partidul nu e mulţumit de declaraţiile pe care le face mereu şi mereu şi mereu domnul Lăzăroiu", a spus Oltean.

Întrebat dacă Lăzăroiu ar putea fi înlocuit din funcţia de ministru din cauza declaraţiilor pe care le face, Oltean a spus: "Nu mă hazardez să fac o analiză în acest sens. Ce este real este că mă delimitez şi condamn aceste declaraţii. Sugestia mea este să se ocupe de minister, să facă politica ministerului şi a Guvernului din care face parte şi să lase analizele politice pe seama altora".

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că şi-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un "PDL aşa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta.

Fie că-i spune Albă ca Zăpada, fie Mişcarea Populară, Lăzăroiu consideră că, fără o asemenea structură, prezenţa PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării, pentru că democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidenţiale, iar preşedintele este cel care joacă cel mai important rol în ceea ce priveşte prezenţa unui partid sau altuia la putere.

"Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (...) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară - n.r.). (...) PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012, acel proiect şi să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reuşeşte să formuleze acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câştiga şi în 2012, va câştiga şi în 2014, ceea ce va însemnă încă un ciclu de guvernare", a spus Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a explicat că liderii PDL susţin acest proiect pentru că mulţi dintre ei şi-au dat seama cât de important este preşedintele. "Ei au văzut ce rol are preşedintele în acest sistem constituţional. Dacă ai preşedintele, poţi să stai 10 ani la guvernare, dacă nu ai preşedintele, poţi să stai 10 ani în opoziţie", a spus Lăzăroiu.

El a adăugat că nu a vorbit despre mişcarea de centru-dreapta cu preşedintele Traian Băsescu, singurele discuţii cu şeful statului avându-le atunci când era consilier prezidenţial şi a lansat-o pe piaţa politică pe Albă ca Zăpada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici